У мережі поширюють провокаційне відео побутового конфлікту на мовному ґрунті в Берегові (ВІДЕО)

13
25

Вчора, у соціальній мережі Фейсбук оприлюднили відео, на якому зафіксували конфлікт продавця та туристки на фестивалі у Берегові.

Жінка, яка купувала випічку образилась на те, що до неї звернулись угорською мовою. Туристка емоційно відреагувала вигукуючи "я навчу її розмовляти українською".

У висновку жінки таки порозумілись, продавчиня почала говорити з туристкою українською, а та купила у неї "кюртошколач", заплативши за нього навіть більше ніж потрібно.

Це відео викликало жваве обговорення у мережі Інтернет, засуджуючи як одну так і іншу сторону конфлікту. Також, його почали поширювати всеукраїнські сайти з провокативними заголовками.

Як це було дивіться на відео нижче:


Радимо подивитись публікацію: Щоб вивчити українську, студенту з Індії вистачило лише рік життя на Закарпатті.


Коментарі

Е
Еган

Стара алкоголічка кіпіш підняла

В
Вася

Я Українець і володію Українською мовою, но я за продавця!!!

Р
рок

Юкрейн за Верецьким перевалом.

К
коко

нужно ту мадярку уволити и на мадярив отправити

ТТ
так так

Точно так починалося в Криму а потім шукають крайнього

Г
Гость

Женщине которая покупала наверно не стоит ходить в люди.

П
Петро

У Швейцарії у кожному окрузі інша мова, в залежності які національності там живуть, є французькомовні, італійскомовні. І в тій бідній державі не піднімають так питання мови як у нас його піднімають Львівські Бандери.

В
Василь

Кому не подобається Україна ,позапихайте свої язики собі в дупла і валіть з України.Закарпаття це Україна.Тим хто тупий і цього не розуміє ми допоможемо зрозуміти.

Б
Берегсаз

Фаріонша прийшла до нас порядки наводити?

М
Мукачівець

До хохла Василь 10.11.2019 14:28 Васю що ревеш ге марга ? )))) думаш ож ти май вумний ? Биу залізь у своє стойло і там хрюкай.

П
Привіт

Тільки за те, що вона українка, о так треба не любити ближнього свого? Це вже як секта виходить

ДТ
До так думаю

А може вона громадянка Угорщини?(що є 95%) А по друге: Якщо ви так за те, що всі повинні знати українську, то нехай Україна забезпечить належні умови існування громадян. Школи в яких безлад і корупція, лікарні які виглядають як тюрма і зарплати по 150€ за які неможливо прожити. І як їй після того вчити українську?

В
вата

а зачем надо было кричать? девушка - не государственный служащий, она приватное лицо и кстати, для ясности: я украинский язык знаю так же хорошо, как и русский, а начну писать на нем, как только хоть один прокурор возбудит уголовное дело против фарион, ницой и подобным за разжигание межнациональной розни, что в наших условиях равнозначно сепаратизму

В
Василь

Приїхала українка і поставила на місце охренівших мадярастів.В цьому і різниця між українцями і закарпатцями.Закарпатцям і хохлам всякі кацапи ,мадяри ,цигани вилазять на голову і серуть ,а з українцями таке хамство не пройде.

НВ
Нам выбирают деревянные костюмы (Высоцкий)

Як же ж політики заробляють на цих патріотичних настроях.

І
іштван

Та навчіть спочатку українців по українськи а потім вимагайте від закарпатськіх мадярів знання української мови! Закарпатські мадяри корінні жителі Закарпаття а українці окупанти З 1946 РОКУ!

Ч
Чоуколом

Ось чому ми так живемо (Закарпаття). Закарпаття розвивалось в европейському напрямку, а потім прийшли ці «культурні». Ще більше мені прикро, що в мене є ще той український паспорт

2
2

я за продавця

Ч
Читач

Якщо політики можуть говорити російською, то чому угорка не може говорити угорською? І взагалі, якщо ця угорка має паспорт ЄС, то хто вона (ця українка), щоб забороняти їй говорити на її мові? Це ж ярмарок, а не офіційний магазин. Може вона з Ніредьгази прийшла продавати

В
Василь

приїхали фаріони?

ТД
Так думаю

При всій повазі до всіх національностей, скажу, що українську мову повинні знати всі громадяни України і користуватися нею, коли до когось звертаються українською, потрібно відповідати саме українською. Про це навіть можна не дискутувати. Якщо ж люди знайомі між собою і бажають використовувати взаємно іншу мову, то це їхнє право також. Але українською мовою в Україні повинні володіти всі громадяни України.

О
Олеся

Українці на Закарпатті повинні розуміти і угорців, і росіян, і чехів, і словаків, а от угорці чомусь вважають, що не зобов"язані знати мову країни, на території якої проживають, і це у них принципово якось так виходить,

Ч
Читач

Ось тут видно виховання мадярки і українки

У
Ужгородець

Цигани в нас недоторкані, то вже й угорькомовні українці теж? Слова сказати їм не можна і в пику не можна, бо то буде приниження нацменшини? Дибілізм повний

1
1

Я за покупця.

Читайте також