У мережі розповсюджують петицію на ім'я Порошенка про заборону фестивалю гентешів у Гечі

25
19

У соцмережі з'явилася петиція від імені захисників тварин про заборону фестивалю різників свиней у селі Геча на Закарпатті.

Учасники спільноти "Здорова нація" звертаються до президента України, а також до прем'єра, голови Верховної Ради, народних депутатів Москаля та Лунченка. 

Аргументи наступні:

"Організатори виставляють «конкурс різників» як «гастрономічний фестиваль» місцевої кухні, а прилюдне вбивство живої тварини – як частину європейської культури. Природне заперечення полягає в тому, що провідна міжнародна організація ЮНЕСКО ніколи не визнає етнічний звичай угорців змагатися у вбивстві культурною спадщиною – на тих же підставах, що й угорське же мистецтво копання могил, гастрономічні тонкощі канібальських племен, ритуальні звичаї тхагів та культурні традиції сповідувачів шаріату. Такого визнання немає навіть від міністерства культури Угорщини. Наявність жодних культурних традицій чи місцевих звичаїв не може служити прикриттям для негідної практики, що посягає на мораль та людяність".

На думку авторів листа, так фестивалі ламають психіку дітей, які спостерігають за процесом. Та перемаються здоров'ям самих гентешів:

"За статистикою відомо, що у значного відсотка забійників нерви врешті не витримують: в кращому випадку йдуть самі, в гіршому – потрапляють в лікарню із психічним захворюванням; у середовищі тих, хто залишається, надзвичайно поширений алкоголізм. Звісно, для того, щоб зламати дорослу людину, ще потрібний якийсь час, але у юному віці достатньо й одного випадку – отриманої травми вистачить на все життя".

Тому й заликають збирати підписи під петицією, а також вимагають "призначити розслідування дотримання Законодавства України та визнаних міжнародних правових норм, основ суспільної моралі та порядку", "накласти заборону на проведення таких заходів (зокрема, найближчого «Фестивалю поминок» у с. Геча, що анонсується 30 січня 2017 року)" і взагалі "заборонити проведення та рекламу публічних вбивств тварин на розважальних, спортивних та гастрономічних заходах, а також змагань та конкурсів (у тому числі й непублічних), що передбачають вбивство тварин".

Минулого року вже збиралися підписи під подібною петицією, яка зібрала понад 4 тис підписів. Також представники "зоозахисників" зі столиці завітали на відомий фестиваль у Закарпаття, тримаючи плакати, в яких закликали не вбивати тварин.

Нагадаємо, що фестиваль різників свиней у Гечі, який спочатку відмінили через африканську чуму, таки відбудеться 11 лютого 2017 року.

Коментарі

А
анна

у нас дома коли різали свиню то було справжнє свято ми даже в школу не ішли а роботу мали всі уд май малого 6 річного(дув кишки ) до май старших

П
паромщик

помойому ті што стояли при ході з плакатами були обкурені бо зрачки були сильно розширені

J
jbl

Це хворі люди в тому міністерстві, таке написати)) Психіку ламають собі різники.... алкоголіками стають, а чому не наркоманами?)) На свято ріжуть свиней, продають їхнє м'ясо і воно розходиться тобто не просто вбивають свиней та викидають, а продають. Хм.. якщо на то вже пішло то потрібно ставити перед входом табличку: вхід з 18 років, вагітним жінкам не рекомендується вхід, з рошатаною психікою теж) По поводу дітей: якщо дитина з малечку бачить як ріжуть свинею у себе дома то це нічого страшного, але якщо дитина ніколи не бачила різання свиней і батьки притягнули дитину на свято то батьки дитини тупаки, дитина може і травмуватися! Вся відповідальність на батьках. Наприклад я з дитинства бачив як ріжуть свиней і мені тепер по барабану, йдемо в село, а там держу но не ріжу бо не знаю. Дітей своїх не беру і не хочу щоб вони бачили як ріжуть свиню так як вони виросли в іншому середовищі ніж ми.

7
777

"За статистикою відомо, що у значного відсотка забійників нерви врешті не витримують: в кращому випадку йдуть самі, в гіршому – потрапляють в лікарню із психічним захворюванням; у середовищі тих, хто залишається, надзвичайно поширений алкоголізм. Звісно, для того, щоб зламати дорослу людину, ще потрібний якийсь час, але у юному віці достатньо й одного випадку – отриманої травми вистачить на все життя" - се шо за бред??? откуда такі висновки дослідження, де вони проводилися, ким і коли???? випити после того як заколють свиню то уже давня традиція, а на щот того шо забійники ідуть з життя через то шо убивають скотину ну се вообще казки!!!! у нас на базараз тоді каждий місяць був би новий продавець мяса!!! се не петиція а бред пяних натуралістів!! грін піси тупоголові!!!

ВА
в а

на донбас идіть там забороніть убійства што очко жим жим

Л
Людина

А держати людей на передовій і недавати стріляти у відповідь не аморально,прикриватися живим щитом,щоб президента похвалили дехто ,а потім дали грошей не аморально.Скоро ми про такі мясні фестивалі будемо з слюнками згадувати,при ціні мяса і рості зарплат.Правильно сказано було хто не хоче дивитися най не позерать,айбо наїстися ,а щи почти задарь всі бо ся пртперли....

P
Pityu

Корида ежегодно длится с марта по сентябрь в Испании, с 1775 года один из общенациональных праздников. Как их взяли в Евросоюз? Куда мы идем? Давайте, будем писать петицию в ООН!

ДО
До Олексій

> Це трохи дико... Тобі дико - гуляй звідси. В себе робимо що хочемо, тебе питати не будемо.

І
Іштван

Най ідуть лісом, захистнички. У нас є традиції, і ми будемо по ним жити. А вони най ідуть домів, їх ніхто сюди не запрошував.

*
*****2

аморально газ по 7 грн, а свиню на то і держут оби їсти, ко не хоче най не йде/не позерать

*
*****

Концепт фестивалю аморальний.

О
Олексій

Люди, тут мова не про те. Мясо всі їдять, це все зрозуміло. Людина їсть аби вижити, а не навпаки - жити аби нажертися. Якраз фестиваль про це - навбивати тварин, аби посвяткувати масове вбивство тварин. Це трохи дико...

Я
я

спільнота , а м"ясо любите їсти?

Г
Гуманістам

Людина має вільну волю. Кожен заслуговує саме те, що має.

У
ужгородець

Учасники спільноти "Здорова нація" звертаються до президента України, а також до прем'єра, голови Верховної Ради, народних депутатів Москаля та Лунченка. Писарчуки: А що Москаль уже депутат

ГП
Гафа Поланина!

Порошенко сам рiзник! Лиш рiже людей! А не свиней!!!!

ЗТ
захисникам тварин

Панове, переключітся на захист людей, котрих в Україні все менше, Сталін дітвак коло наших доморощених правителю, уже і переписи не проводят, аби світ ся не здригнув.

ГК
Город которого нет

Идиоты...свиню резали с деда прадеда..но жижы конечно свинину не едят...возможно рошенко и подпишет петицию

П
Петро

А де петиція про : 1) відставка депутатів 2) нові вибори 3) відставка президента 4) вибори нового президента 5) відмінити формулу геноциду українського народу РОТЕРДАМ+ 6) відставка та скасування НКРЕКаП через роботу на олігархів і зубожіння народу через їх роботу........

Читайте також