У мережі з’явилось унікальне відео життя євреїв в Мукачеві у 1933-ому році (ВІДЕО)

6
8

Фільм-хроніка зберігся у Національному управлінні архівів та документації Сполучених Штатів Америки.

У відео показані двадцятитисячний натовп на вулицях Мукачева, велозаїзд, а також те, як єврейські діти виконують гімн «Надія».

Крім того, у фільмі показане традиційне єврейське весілля: промова батька нареченої, весільна церемонія в синагозі, пише jewishnews.

Євреї почали поселятись в Мукачеві в середині 17-го століття, у 1741 році була заснована перша община з 80-ти сімей, а в 1768-ому побудована перша синагога.

Mukachevo.net 

Коментарі

Р
Руснак

До 23:40. Я тя шось не рузуміву. Што ты мені хочеш доказати?

Р
Руснаку

Які на євреях вишиванки? сміхариско! В мене дома дідо розказував про них і як пряли, на село пару км від мукачева било 2 єврейські сімї, а в мукачеві на 38 тис 28 тисч євреїв. У ролику по нашому не слова.

Р
Руснаку

позирай , які були фешаки (нарід наш) ! https://youtu.be/q4njNJFsJ2Q - 1 серія https://youtu.be/YdYzGPNI3D4 - 2 серія ... лиш добре подивись ! .. хто там хто !..

Р
Руснак

Най позиравуть патріоты. І в помині ніє ни козаку, ни вышыванок, ни бандерувцю, нич ніє із-за перевала.Європейський цивілізованый наруд.Прекрасно одітый, без шаровар,без хусток...Льоди веселяться.Як прекрасно молодеж танцьоє, співать.Прекрасный детський хор.Красота і блаженство.Доки не прийшли вызволителі, а за нима патріоты.Послі них у руснаку почалося пекло на зимли. Які мы были вже тоды цівілізовані, культурні.Мы такі руснаки і є.Гордімся!

М
Мукачівець

... на рахунок місця знаходження : зліва , на другому поверсі - балкони , а їх там не має бути ( так що це не Мукачево). І друге в 1933 році були Чехи , а в відео жандарми австровенгерські ... це що , готовиться фундамент для повернення ,,ісконно місцевих жителів,,?... а потім реституція?... ну-ну побачимо...

Х
Хахаха

Тай тепер теж можна було би відеоролик зняти. Мотя і цімбора. От то було би прикол

В
Варош

На вiдео,на 0.27сек,добре видко домик на розi вул Грушевського,Воз,эднання...(раньше там у дартц грали)такшо то Мукачево,можно погуглмапити знималося з сторони театра...А чого жандармiв тилько не могло боти?!)))Весь варош говорив по мадярьськи у тi роки...и Еврейска община тоже говорила...

М
Мукачівець

... з таким же успіхом можно сказати , що цей шабаш відбувається в Базелі ... і скоріш за все там ( в Мукачеві ніколи не було стільки жандармів)... ні одної будови схожої на історичні будови міста... так жидів доста було в Мукачеві , але це відео про мукачівських - фейк.

Читайте також