У міськрайвідділах УМВС Закарпатської області пройшли мітинги-реквієми

6
0

приурочені 21-й річниці чорнобильської трагедії

У міськрайвідділах УМВС Закарпатської області пройшли мітинги-реквієми, приурочені 21-й річниці чорнобильської трагедії. З нагоди цієї сумної дати в четвер у клубі обласного УМВС відбувся урочистий захід. Зі вступним словом перед ліквідаторами, дружинами померлих героїв виступив голова асоціації УМВС “Чорнобиль”, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС полковник міліції у відставці Петро Бронтерюк.

Петро Іванович зокрема зауважив: Чорнобильська катастрофа за своїми негативними наслідками перевершила 500 атомних вибухів, ідентичних трагедії в японській Хіросімі. Радіоактивна хмара накрила українське Полісся, частину Білорусі та Росії, дійшовши аж до Західної Європи та Скандинавії. Понад 50 тисяч квадратних кілометрів української землі було забруднено, у зоні лиха опинилося понад 3 мільярди населення України.

Першими кинулися у двобій з підступним атомом правоохоронці. Понад 30000 українських міліціонерів залишили там своє здоров’я, 2040 із них уже немає в живих, ще 7330 стали інвалідами.

Серед 430 закарпатських міліціонерів-“чорнобильців” померло вже 35, а 28 стали інвалідами.

Панахиду за померлими ліквідаторами відправив о.Миколай Кабацій, який у своєму слові наголосив, що подвиг їхній буде у віках, адже своє життя герої віддали в ім’я майбутніх поколінь!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також