У місті над Латорицею сміття утилізовуватимуть по-європейськи

9
2

Уже підписана відповідна угода

         Погодьтеся, що для Мукачева, яке прагне виглядати європейським містом, не зовсім симпатично, якщо не сказати більше, коли на парканах будинків висять пакунки зі сміттям-відходами або відра зі сміттям виставлені на узбіччях вулиць. Але так є. Міська влада вже не перший рік приглядається до практики збору твердих побутових відходів (ТПВ) у сусідніх державах, а віднедавна і в Виноградівському районі, де ТПВ збирає фірма «AVE Умвельт Україна» – спільне австрійсько-українське підприємство. Треба сказати, що австрійська «AVE» здійснює діяльність з утилізації твердих побутових відходів у 9 країнах Європи, у тому числі у Львові, Коломиї, Снятині і згадуваному Виноградівському районі. На початку нинішнього року міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл зустрівся з представниками фірми й підписав з ними протокол намірів.


         Цими днями відбулася зустріч міського голови з генеральним директором «AVE Умвельт-Україна» Адальбертом Жидиком, під час якої було підписано рамкову Угоду про збір і утилізацію ТПВ у Мукачеві і Мукачівському районі. Початок оперативної діяльності згідно плану призначено на 1 жовтня 2009 року. Щодо автопарку і контейнерів, то застосовуватимуться західноєвропейські нормовані технології. «AVE» підтвердила, що будівництво сортувальної установки для вторинної сировини, як чистини передбачуваного селективного збору відходів, задекларовано в концепції та буде реалізовано згідно запропонованого фірмою плану.


         Новостворене спільне підприємство «AVE-Мукачево» матиме трьох засновників: м. Мукачево і Мукачівський район, «AVE-Мішкольц» (Угорщина) та «AVE-Україна».

Коментарі

Т
трента

С этими `тендерами` - сплошная головная боль.Ну и что, что на этом мусоре кто-то заработает? Безплатных пирожных не бывает. Главное, что родной город станет чище. Скорее бы уже начали работать. Каждый раз, приезжая в родной город, сердце кровью обливается при виде раскоряченных контейнеров с мусором на центральных улицах. Больше дела - меньше слов!

К
Кусi

Вивiз побутового смiття вважаеться дуже прибутковою справою. А чи був проведений ТЕНДЕР на отримання цього замовлення ? Якщо нi , то чому ?

Читайте також