У Міжгірській школі малювали професію своєї мрії

13
0

Коли пролунав останній шкільний дзвоник при загальноосвітніх школах району запрацювали літні оздоровчі табори, які покликані оздоровити дітей, дати можливість їм добре відпочивати та одночасно отримати корисну інформацію. Вихователі, організатори, вожаті докладають максимум зусиль для того, щоб організувати для дітей веселий, пізнавальний та активний відпочинок.

Зокрема, при Міжгірській спеціалізованій загальноосвітній школі ім. А. Волошина цими днями був проведений конкурс малюнка "Професія моєї мрії", який має профорієнтаційне спрямування для формування правильної уяви у дітей про світ професій. У конкурсі взяли участь учні 1-9 класів, завдання яких було намалювати, яким спеціалістом вони бачать себе в майбутньому. Виконуючи поставлене перед ними завдання, вони намагались якнайточніше відтворити і передати на папері свою мрію.

Захід започатковано за ініціативи районного центру зайнятості з метою допомогти учнівській молоді зорієнтуватися у багатогранному світі професій. Адже їх на сьогодні понад сто тисяч! Щодня виникають, змінюються і зникають сотні професій Перед учнями стояло нелегке завдання – зробити зважений вибір майбутньої діяльності. Та спочатку необхідно більше дізнатись про професії, зважити всі плюси і мінуси. Найцікавіше це робити мріючи та малюючи своє майбутнє.

Представлені на конкурс дитячі роботи були різні за композицією, сюжетом та технікою виконання. І хоча мрії з роками можуть змінюватися, проте учасники конкурсу вже зараз замислюються над тим, який фах обиратимуть у майбутньому За допомогою олівців, фломастерів і фарб, використовуючи фантазію і творчі здібності, діти розповідали про свої майбутні професії.

На огляд було представлено 32 дитячі малюнки, на яких були зображені акторка, бібліотекар, будівельник, вихователь, кінолог, міліціонер, тракторист, а також кухар, лікар, перукар, учитель та художник.

Нелегке завдання постало перед журі – вибір найкращих малюнків, адже кожен маленький витвір – це ще не реалізовані мрії і бажання дітей, майбутніх спеціалістів... Перше місце розділили між собою Ганна Сівак, яка в майбутньому мріє стати дизайнером, та Інна Шегда, котра бачить себе ветеринаром. Друге місце виборола Богдана Маркович — майбутній фармацевт, третє – у Аліни Вегеш. Вона мріє стати співачкою. Слід відзначити роботу наймолодшої учасниці конкурсу Соні Третьякової, яка мріє стати художницею. Переможці та учасники конкурсу були нагороджені подарунками.

Кращі учнівські роботи будуть передані у районний центр зайнятості для участі в районному конкурсі та визначення переможців серед загальноосвітніх шкіл району.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також