У Міжгірському районі проводять профорієнтацію

9
0

Фахівці Міжгірського районного центру зайнятості щороку проводять ряд профорієнтаційних заходів для учнівської молоді з метою визначення професійної спрямованості учнів, популяризації робітничих професій та підвищення їх престижу серед молоді у пізнавально-розважальній формі.

 

Так,  8 грудня 2011 року  в  актовому залі Колочавської загальноосвітньої школи I-III ст. № 1 відбулось  веселе, феєричне  свято – профорієнтаційний  фестиваль ліги  КВН на тему: «Поринь у світ професій». Свою команду представила Колочавська ЗОШ I-III ст. № 1 під назвою «Крок», Колочавська ЗОШ I-III ст.  № 2 – «Без ГМО» та  Негровецька ЗОШ I-III ст.  – «Клас».
 
Оцінювало  виступи команд незалежне журі: начальник відділу активної підтримки безробітних Міжгірського РЦЗ Іван Баран, головний спеціаліст  цього відділу Вікторія Бундзяк, методисти відділу освіти Міжгірської РДА Н. Чепара та О. Маслей.
 
У цікавій, оригінальній та змістовній формі команда «Крок»  презентувала професію фермера, слюсаря з ремонту автомобіля, столяра, вчителя, будівельника та інші.
 
Гумористично, яскраво презентувала робітничі професії, актуальні на ринку праці району, і команда «Без ГМО», а саме: кухарі, слюсарі-сантехніки, масажисти, офіціанти, бізнесмени-підприємці та багато інших. Не відставала від своїх суперників і команда Негровецької ЗОШ I-III ст. «Клас».
 
Не залишив нікого байдужим учасник команди «Без ГМО» Ігор Пішта, який щомиті перевтілювався в різні образи. Глядачі та члени журі одностайно вирішили нагородити його грамотою та цінним подарунком.
 
Уболівальники всіх команд були особливо активними. Їхні емоції заряджали зал позитивом. Вони підтримували свої команди гаслами, піснями та транспарантами.
 
Напруження зростало з кожним конкурсом. Журі вкрай важко було визначити переможця. З невеликим відривом  виграла команда Колочавської ЗОШ № 1 I-III ст. «Крок», друге місце посіла команда Колочавської ЗОШ № 2 I-III ст. «Без ГМО» , а третє –  команда Негровецької ЗОШ I-III ст. «Клас!».
 
Усі  команди нагороджені грамотами та цінними призами. Також Іван Баран  подякував директорам шкіл та вручив грамоти  всім  вчителям, які брали участь у підготовці свята. Вела це дійство вчитель української мови та літератури  Н. М. Буркало,  за що їй висловлюємо вдячність.
 
Усі отримали зарядилися гарним настроєм, позитивними емоціями. І учні, і вчителі висловлювали надію, що такі заходи будуть проводитися систематично і служба зайнятості буде сприяти їм у цьому. А переможець КВН братиме участь у профорієнтаційному фестивалі ліги КВН загальноосвітніх шкіл Закарпатської області.
 
Діти поглибили свої знання про світ професій, продемонстрували свої інтелектуальні і творчі здібності, осягнули розмаїття навколишнього ділового світу і, найважливіше, – отримали поштовх до усвідомленого вибору майбутнього фаху.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також