У Міжгір’ї щедрували-посівали (ФОТО)

33
0

За Різдва Христового три празники в гості йдуть. Другий — святого Василя, який Бог вважає найсвятішим святом, а ще він, що датується 14 січнем, за старим календарем є Новим роком. Його доброю ознакою традиційно є щедре посівання житом, пшеницею, величальна коляда з віншуванням доброї долі.

Це особливе свято для дітвори. Приємно відзначити, щоб зберегти і примножити національну свідомість, колектив районної дитячої бібліотеки ім. В.С. Гренджі-Донського на чолі із її завідуючою Євою Горовою докладають всіх зусиль, аби розвинути почуття бережливого ставлення до духовної спадщини нашого українського народу у наймолодшого підростаючого покоління, залучаючи його за тісної співпраці з місцевими райцентрівськими школами до активної участі в ньому.

Вже дев’ятий рік поспіль книжкова скарбниця молоді організовує розважальний захід пошанування цього свята учнями молодших класів у колективах “столиці” Верховини. Цього разу причетність до дійства з святковою композицією “Благослови нас, Пречиста Мати, щасливий новий рік почати” малі вихованці вчительки Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Ганни Рущак — учні 4 класу, які поповнили, до речі, лави членів краєзнавчо-мистецького клубу “Трембіта”, що діє при РДБ. Ранковий щедрівний путь посівальників проліг до дитсадків “Барвінок” і “Сонечко”, де міцного здоров’я і рясного таланту на майбутнє бажали малечі, відтак господарями щедрувань стали Пенсійний фонд та Державна податкова інспекція у Міжгірському районі. Гараздів у своїх фінансових буденних справах, сімейного благополуччя з дитячих уст удостоїлися і працівники місцевих банків. Успішних життєвих ужинків жадали красно напараджені у колядницькі ролі верховинців, циган, жида, чорта та інших персонажів Андрій та Євген Болехани, Андріана Долгош, Богдан Кут, Вікторія Глеба, Віктор Рошинець, Петро Маркович, Олег Штика, Олександра Скопич, Вадим Шанта та Іра Чепара також мерії Міжгір’я, особливо дворазовому її голові, а точніше за свіжої новини сказати — втретє главі, на цей раз новоспеченому керівнику райдержадміністрації Василю Щуру, якого саме у день святого Василя призначив своїм Указом Президент України на високий і відповідальний службовий пост. “Відкуповувався” чи то так віддячувався за посівання і віншування вже перша особа виконавчої влади району, звичайно, врученням подарунків веселим юним гостям ратуші.

А як не побажати всього найкращого земного рідній школі, особисто директору Михайлу Ковалю, в якого за батька був Василь! За диво-виступ керівник виставив з кишені вихованцям свого закладу п’ятірку, та ще з нулем. Ясна річ, не оцінку, а куп’юру.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також