У Міжгір'ї змагались юні екскурсоводи

14
0

З ініціативи відділу освіти РДА нещодавно у райцентрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся цікавий захід — конкурс юних екскурсоводів, у якому взяли участь дев’ять загальноосвітніх місцевих закладів.

 

Як повідомив член журі конкурсу, методист РМК відділу освіти Михайло Кіс, проведення подібного огляду викликано в першу чергу профорієнтаційною метою серед учнівської молоді, тим паче, що Міжгірщина — край розвитку туристичної галузі.
 
За визначення кращих з кращих бралися до уваги такі критерії, як ґрунтовне знання історичних, культурних та духовних надбань як у своїй рідній стороні, так і Закарпатті та за його межами, і, звичайно, дикція і риторика учнів, які виступали в ролі гідів, використання ними на свій смак різних методів ознайомлення мандрівників з визначними місцями тощо.
 
Переможцем визнано тандем учнів-екскурсоводів Ангеліну Коваль та Марію Френіс з Міжгірської СЗОШ ім. Августина Волошина (наставник — керівник етнографічного музею Марія Щербанюк), яких рекомендовано для подальшої участі в обласному конкурсі. Друге місце посіли Тетяна Єршова і Галина Скунць (Міжгірська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, кер. літературного музею ім. Петра Скунця Марія Добоні) та Вікторія Сегляник, Любов Фулей (Голятинська ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Микола Дерич), третє — Іванна Дербак та Віталія Воринка (Колочавська ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Наталія Тумарець). Переможець та призери удостоїлися грамот відділу освіти райдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також