У МНС пояснили, чому так повільно гасили логойдівський ринок

10
2

Три причини озвучили сьогодні в Ужгороді.

 

У четвер, 25 серпня на прес-конференції в Ужгороді заступник начальника управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту ГУ МНС у Закарпатській області Володимир Бодак пояснив, що завадило пожежникамм врятувати ринок у мікрорайоні Росвигово, що в Мукачеві, який згорів вщент за 30 хвилин у неділю. 
 
По-перше, велика площа пожежі. «Вогонь охопив більше 800 м². Та і навантаження цієї площі надзвичайно сильне. Тут торгували лако-фарбовими виробами, різного роду пластмасами. Все дуже горюче. Крім того, практично всі павільйони були обшиті пластиковими ламберіями. Така обшивка і горить гарно, і виділяє в додачу сильні токсичні речовини», – зауважили в МНС. 
 
По-друге, територію остаточно знеструмили тільки на 22 хвилину пожежі. «До того, фактично, пожежа гуляла, а ми ефективно приступити до її гасіння не могли, – розповів на прес-конференції генерал. – Тому перший час основні сили і засоби були направлені на захист від сусідніх будівель». Справа в тому, що через павільйони йшли електричні кабелі з напругою 380 Вт, що не мали ніякого відношення до торгових рядів. Тож самі павільйони на момент гасіння пожежі були вже знеструмлені, в той час як ізоляція цих кабелів почала обгорати і вони почали замикати. Коли це стало очевидним, диспетчерська служба МНС звернулася до Електромережі, яка, власне, і відключила їх із запізненням на 22 хвилини. І тільки після знеструмлення цих кабелів почалося фактичне гасіння пожежі».
 
По-третє, ринок «Росвигівський» абсолютно не забезпечений водою для цілей пожежогасіння. «Там відсутні і зовнішній і внутрішній протипожежний водогони. Практично вся пожежа була погашена на привозній воді». Воду, в тому числі, брали і із фонтану», – констатував Бодак.

Коментарі

7
777

800 м2 зайнялось напевно водночас.це коли мчс приіхало.якби приіхати через годину то було би більше та спросу меньше... площа загорання велика.де взявся вогонь такий на 800 м2?і зразу...це поперше.а подруге,такі токсичні речовини виділялись,що пожежникам дихати не було чим,як почати курити,що видно на фото з місця пожежі,коли простий народ не дихав токсичними речовинами, а воду руками відрами носив.(може то не правда?)а по третье...пожежники де дивились.коли приймали ринок росвигівський не забеспечений водою для пожаротушіння.думали ,що дядько із долларів які вони взяли за прийомку воду подавати буде при біді.начальство мнс винуваті...може я не правий?інтересно із чиеі тарілки вони ідять...а зараз козла відпущення глядають???давити таких людей.руками.за горлянку...напевно гріха перед богом не буде,щоб простий народ не страждав.

Ю
ююю

25 серпня - це четвер

Читайте також