У МОН виділили майже 1,5 млн грн. на проекти молодих вчених УжНУ

19
10

Участь у всеукраїнському конкурсі проектів молодих вчених взяли більше 400 претендентів із 114 ВНЗ, з них 9 заявок було з УжНУ.

Після детальної експертизи у Міністерстві освіти і науки вирішили профінансувати 79 проектів, з них два з Ужгородського національного університету.

На перший буде виділено 790 тисяч гривень, його тема - “Пошук «Індексу ризику» прогресії атеросклерозу та можливого розвитку тромбемболізму у осіб різних вікових категорій” (керівник - Болдіжар Патріція Олександрівна, колектив авторів: Русин Василь Васильович, Кополовець Іван Іванович, Лангазо Олександра Валеріївна, Машура Валерій Володимирович, Пекарь Михайло Іванович, Кочмарь Олександр Михайлович), повідомляють у прес-службі УжНУ.

Другий проект профінансують у розмірі 620 тисяч гривень. Його напрям - “Юридичні механізми забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб в контексті захисту національної безпеки та євроінтеграції України” (керівник Рогач Олександр Янович, колектив авторів: Менджул Марія Василівна, Білаш Олександр Володимирович, Ступник Ярослав Валерійович, Сюсько Микола Миколайович, Полюжин Іван Михайлович, Паніна Юлія Сергіївна).

Коментарі

Р
Руснак

Смолоше дебіловатый, ты нигда чоловіком не бов і не бодеш.Ты вічна помывалька у капіталісту.Што ты значиш? Ты єден ноль. Ты даже не мікроб. Ты зомбі. Я хотя бы пув жыття свого прожыв у людськуй достойнуй державі.Де я мав права людины.Но тобі то не поняти,ущербный.Бо тебе лишили не лем людського достоєнства, тебе лишили дару мыслити і трезво позирати на мир,на жыття.Ты даже не раб, ты організм!

ДР
до Руснак

Таких ги ти треба колоти у гузицю , обисьте уже начали забивати за свицький сваз . Себе пожалій тупаку команістський , ош колись тя удорвав кримльовський лепавий чобіт уд нормального світу . Та ци щи май треба рабов ги ти . Унь чунно як ото прилитиріят нинавидить робочий люд .

Р
Руснак

Пане Голесо, прослідіть за нашыма діточками, які беруть призові міста на Международных Олімпіадах по фізиці і математиці. А їх навчили, як вы ся выразили "вчителі у пурваных колготах" із жебрачув зарплатув і без пуддержки державы.Перед тым, як пуддавати критиці науку і освіту, треба хотяб самому написати хуть єдну наукову статтю. Стоїть задача унічтожити в Україні образованіє.Туй треба рабу. Мені жаль нашых онуку,яким прийдеся жыти в такуй державі!

Г
Голесо

До Аяаяйк абсолютно з Вами солiдарний...! пане Руснак...будьте добрi,назвiть менi хоч одну наукову роботу створену за останi роки...яку можна назвати проривом од наших науковцiв,яка котуеся в свiтi...ну добре хоча б в наших маштабах?!))правда нема?!)я би тоже дуже хотiв обо бола...Кiдь почитати десиртацii шо они ляпають,а точнiше копiрують друг у дружки...Ви за голову возьметеся од бестолковщини))...А пенсii у них за науковi роботи,за звання...дай Боже каждому...лопатов не намашеш,у ярках,як Ви радите)учать комунiзму,при капiталiзмi...Викладачi у порваних колготах,школять як стати мiллiонерами...)))у магазинах не хочете шо б Вам толкали просроченi товари...а у школах не просите свiжi знанiя))))

Р
Руснак

До Аяаяйк. Ты "великий науковець"! Йди в Європу щи єден ярок почисти.Май булше такі, як сесе аяяйканя дає оцінку науковцям, а самоє за тритьим разом алфабет освоїло!!!

А
Аяаяйк

ВИ і задарма в Європі ідіоти з такими науковими дослідами не потрібні, і майбутній державі такі ДАРМОЇДИ ДОВБАНІ тоже не потрібні, просто розпил грошей на ліво і створення ілюзії роботи, знаєте таких людей які створюють враження зайнятості, а насправді нічого не роблять - гонять з нормальних робіт в шию так далеко шо аж за ними свистить.

А
Аяаяйк

Наукова робота по темі "Юридичні механізми забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб в контексті захисту національної безпеки та євроінтеграції України”. А шо тут досліджувати? що тут *лять досліджувати на 620 тисяч гривень? краще віддали би ці гроші переселенцям а не на }{УЙНЮ ВСЯКУ - ДОСЛІДЖУВАТИ. Руками вам треба робити дослідники, ви в африці родилися, звикніться учені ахахахаха.........

В
викладач

Да Ви праві, картина в МДУ, як кажуть-маслом.Сталася парадоксальна ситуація. Десяток років назад пройшло приєднання Педінституту до МТІ (без бажання колективів).На той час МТІ, вважався по кількості студентів і престижу,вище за пед. Але так сталося, що через декаду років від МТІ не залишилось і цурбатки. Пед зазраз флагман.Наразі напевно позвільняють викладачів, які поповнять ряди безробітних,потихеньку прикриють технологів, а може й економістів.Залишаться гуманітарії.Чи виграє від цього держава, місто? Питання відкрите.Але люди, в цей складний час,залишаться без засобів на існування!

Ч
Чкода

А я думав що муду то уже пту? Чувим що там будуть усі уєдно пту.

Г
Густі

А мду де? ізясь пасе задніх? Кажут що на технологів із 150 ліцензованих міст набрали аж 15, на економістів із 190 набрали аж 16! Єдні педагоги щось натягли. Та де тота наука мду яков керує старий пензіяш Гоблик Володимир? Ганьба не лем говорити про ту групу аферистів, яких призначили довести вуз спеціално до банкрутства, оби пак його продати , а продавати там є што! Ще мало потягнуть із часом і вообще нич ся не обстане, Щербанка із яструбом Гобликом десь накивають пятами кіть умтигнуть

Читайте також