У монгольській дипломатичній пошті прикордонники знайшли 134 ящики сигарет (оновлено)

3
0

Монгольські дипломати не вперше попадаються з нелегальними цигарками

Третього лютого на ділянці «Відправлення» митного посту «Тиса» Чопської митниці під час проведення спільного митно-прикордонного огляду затримано мікроавтобус «Мерседес Спринтер» з дипломатичними номерами Монгольського посольства у Росії. У багажному відсіку автомобіля під виглядом дипломатичної пошти намагалися вивезти за кордон 67 тисяч пачок цигарок.

У супровідних документах значилося, що працівники посольства везуть у мікроавтобусі дипломатичну пошту у кількості 45 місць. Як підставу для переміщення вантажу через митний кордон України, водій авто надав кур’єрський лист, у якому значилося, що пошта прямує з Москви до Брюсселя.

Підозри митників викликали розбіжності у маркуванні вантажу та супровідних документах, де чомусь значився різний відправник. Відтак було прийнято рішення про проведення ретельного митного догляду. Виявилося, що в ящиках замість дипломатичної пошти до Європи подорожували цигарки марок «Прилуки особливі вишукані», «LM» i «Marlboro». Тютюнові вироби на загальну суму 179100 грн. були складені в 45 картонних коробок, обгорнуті в пакувальний папір і опечатані сургучною печаткою з биркою «дипломатична пошта».

По даному фату митники склали протокол про порушення митних правил, а цигарки і автомобіль вилучили.

До речі, монгольські дипломати не вперше попадаються на митному пості «Тиса» з нелегальними цигарками. У серпні минулого року а автомобілі монгольського аташе чопські митники виявили 1500 пачок тютюнових виробів, які були заховані у сидіннях, дверях, запасному колесі та інших конструктивних порожнинах. А кілька років тому на українсько-угорському кордоні в Чопі було затримано мікроавтобус посольства Монголії в Росії. У дипломатичній пошті, яку перевозила автівка, знайшли 6 ящиків цигарок.

У всіх випадках підставою для здійснення перевірок дипломатичних автомобілів були неправильно оформлені документи.

Повідомила ЗІА «Простір» прес-служба Чопської митниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також