У Москві поховали Черномирдіна

37
0

У п'ятницю, 5 листопада, на Новодівичому кладовищі Москви поховали колишнього прем'єр-міністра РФ і екс-посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна.

Похорон Віктора Черномирдіна відбувся після відспівування в Успенському храмі Новодівичого монастиря, в якому взяв участь патріарх РПЦ Кирило. Політика поховали поряд з могилою своєї дружини, яка померла в березні цього року.

На церемонії прощання з Віктором Черномирдіним перебували Дмитро Медведєв і Володимир Путін. Віддати данину пам'яті колишньому прем'єр-міністрові РФ також прийшли дружина першого президента Росії Наїна Єльцина, колишній президент України Леонід Кучма, екс-голови уряду РФ Євген Примаков, Михайло Фрадков, мер Москви Сергій Собянін та інші російські політики та громадські діячі.

Під час громадянської панахиди президент РФ висловив упевненість, що відносини між Україною і Росією поліпшилися багато в чому завдяки Віктору Черномирдіну. У свою чергу прем'єр-міністр РФ зазначив, що Віктор Черномирдін є прикладом для всіх політиків.

Колишній прем'єр-міністр РФ і посол Росії в Україні Віктор Черномирдін помер в ніч на 3 листопада. Причиною смерті став інфаркт міокарда.

Раніше Президент України Віктор Янукович висловив глибокі співчуття рідним і близьким Віктора Черномирдіна у зв'язку з його смертю. Колишній президент України Леонід Кучма зазначив, що життя Черномирдіна - яскравий зразок самовідданого служіння народу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також