У мукачеві будуть три нові мати-героїні?

8
0

Втім, питання про це розглядалося одним із останніх у порядку денному чергового засідання виконкому Мукачівської міської ради.

Першим стояла «Про розвиток мережі дошкільних навчальних закладів». Надзвичайно актуально з огляду на те, що народжуваність останнім часом, слава Богу, зростає, тож потрібно повертатися до нормативів дошкільного виховання ще радянських часів.

У своєму повідомленні на засіданні міськвиконкому начальник управління освіти Терезія Тіба відзначила, що в 22 ДНЗ, 2 дошкільних підрозділах при НВК «Гармонія» та «Первоцвіт», дитячому будинку «Дивосвіт» організовано роботу 161 групи. Дошкільною освітою в Мукачеві охоплено 3663 дітей, що становить 74 відсотки від загальної кількості дітей по місту, а дітей        5-річного віку – 99 %.Черговості на влаштування дітей в дитсадки в Мукачеві немає. Однак у дитсадках, розташованих у центральній частині міста, на 100 місцях виховується 150 дітей. Враховуючи інтереси національних меншин у ДНЗ № 29 та 17 навчання дітей здійснюються відповідно російською та угорською мовами, а в дитсадку № 25 відновлено роботу групи з німецькою мовою навчання. У ДНЗ № 9 працює група для дітей ромської національності. Приємно, що в обласному конкурсі «Кращий дошкільний навчальний заклад»  перше місце присуджено Мукачівському ДНЗ № 41.

Доповідаючи про хід виконання Програми економічного та соціального розвитку Мукачева за 9 місяців 2011 року, начальник відділу економіки Світлана Васильцюн повідомила, зокрема, що нинішній рік все ж таки приніс обнадійливі тенденції, про що свідчить зростання випуску окремих видів продукції, часткове покращення показників промислового виробництва. Основна частина продукції підприємств міста є експортно орієнтована.

В поточному році розпочав свою роботу завод «Закарпатська будівельна кераміка» - найбільше підприємство в Західному регіоні України, яке виготовляє 8 видів продукції різного формату і працює над розширенням асортименту. Підприємство перше на Україні в своїй галузі застосувало енергозберігаючі технології і має можливість працювати на древесних стружках і вугіллі, що дає можливість зекономити до 30,0 % газу. Плановий місячний обсяг реалізації продукції становить 6.250.000 умовної цегли.

Наразі виконується певний обсяг робіт по перепрофілюванню заводу „Флекстронікс”, який передбачається ввести в експлуатацію наступного 2012 року, де планують випускати телевізори і на виробництво, за попередніми даними, буде задіяно біля 2,0-2,5 тисячі осіб. (Як повідомив на засіданні виконкому міський голова Золтан Ленд’єл, з конвеєра вже зійшли перші 800 телевізорів).

Заводом ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад” в 2011 році  продовжено співробітництво з фірмою «LEAR» (Угорщина) по в’язанню автомобільних джгутів. В рамках проекту на виробництві діє 8 виробничих ліній і задіяно для виконання замовлень біля 760 осіб. З квітня  поточного року на підприємстві ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад» розпочато співробітництво з фірмою «LEAR» (Польща) по в’язанню автомобільних джгутів, сьогодні там працює 6 виробничих ліній і задіяно біля 200 осіб. Продовжується співпраця з відомими фірмами «NXP” (Австрія)- виготовлення гучномовців, “Флекстронікс”  (Угорщина”) – ремонт ксероксів, “Тайко” (Польща) - телекомунікаційна кабельна продукція, “PSS”(Бельгія) - виготовлення гучномовців та іншими. Основна продукція підприємства – послуги по виготовленню гучномовців, вмонтованих або не вмонтованих в корпусі; вузлів, деталей до апаратури електророзподільної та керування; послуги по ремонту та виготовленню картриджів. Наразі на підприємстві загалом  працює 2518 працівників. Підприємство постійно працює над пошуком нових замовлень.

Щоб бути актуальним у сфері виробництва спортивних товарів УАП ТОВ «Фішер Мукачево»щороку вкладає від одного до півтора мільйонів євро інвестицій в основний капітал  у вигляді нового обладнання для виробництва лиж та ключок. В поточному році на підприємстві впроваджено у виробництво нову технологію з вирубки окремих деталей для ковзяної поверхні гірських лиж. З жовтня працює новостворена структурна одиниця з пошиву внутрішньої частини до гірськолижного взуття. Сьогодні лижі з такими деталями уже знайшли своїх власників. В 2012 році планується освоєння нового технологічного процесу шліфування лиж та освоєння нової технології оздоблення плівок для верхньої поверхні лиж. Замовниками продукції є відомі світові фірми «Фішер», «Росіньол», «Нордіка». Виробництво продукції щороку зростає.

Основним замовником продукції ТзОВ «Ено-Меблі ЛТД» є швецька фірма ІКЕА, а це біля 80,0 відсотка загального обсягу продукції підприємства. З фірмою ІКЕА укладено довгострокові договори. Внутрішній ринок на сьогодні складає біля 5,0 відсотка, підприємство працює над його розширенням, а це нові договори з містами Київ, Дніпропетровськ, Харків, Львів. На підприємстві впроваджено комплекс енергозберігаючих технологій по забезпеченню своєї потреби в енергоресурсах за рахунок використання відходів виробництва, підприємство не використовує в технологічному процесі газ.   

На ТзОВ «ПКСі Груп Україна» (перейменоване ТОВ ГМБ «Кабель Корп»), яке займається виготовленням кабельно-провідникової продукції для автомобільної індустрії – джути для легкових та будівельних машин, підприємство співпрацює з іноземним замовником з Німеччини. Наразі вирішується питання щодо можливого виробництва з лютого 2012 року джутів для компаній MАNІ VOLVO, при цьому планується забезпечити робочим місцем щонайменше, як 70-100 осіб.

Про виконання бюджету Мукачева за 9 місяців 2011 року доповіла начальник фінансового управління Наталія Кушнір. Розглянуто низку питань, поданих службою у справах дітей. Ухвалено рішення про ліквідацію міської громадської організації Всеукраїнської

 Молодіжної громадської організації «Спілка молодих соціалістів». У зв’язку з перебазуванням на вул. Миру, 20, внесено зміни до статутних документів міських осередків ветеранів України та «Союзу Чорнобиль України». Внесено зміни в рішення виконкому міськради від 29 березня 2011 року № 78 «Про вартість ритуальних послуг для забезпечення безоплатного поховання певних категорій громадян».

Виконком міської ради порушив клопотання перед облдержадміністрацією щодо представлення багатодітних матерів Шестак Надії Олександрівни (5 дітей), Немеш Марії Степанівни (9 дітей), Расчупкіної Світлани Олексіївни (5 дітей) до присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

На засіданні виконкому затверджено перелік конфіденційної інформації з обмеженим доступом виконавчого комітету Мукачівської міської ради. Розглянуто також низку інших питань.

А на завершення міський голова Золтан Ленд’єл від імені оргкомітету Міжнародного економічного рейтингу «Ліга кращих» вручив «Хрест Пошани України», відзнаки «Кращий керівник року України 2011», «Підприємство року України 2011» та «Головний бухгалтер року України 2011» (головбуху фірми Надії Волох, яка трудиться на підприємстві понад 30 років) генеральному директору фабрики «Едельвейс Лего», Почесному громадянину Мукачева Петру Басарабу. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також