У Мукачеві демонтували погруддя російського поета Пушкіна

23
31

На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про демонтаж пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення.

Це робиться з метою проведення заходів з дерусифікації у зв’язку з військовою агресією росії проти України.

Управлінню міського господарства доручено забезпечити демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків.

Вчора вже було проведено демонтаж погруддя Пушкіну та меморіальної дошки із ЗОШ №1.

Комунальному підприємству доручено забезпечити їх зберігання.

Нагадаємо, що у Мукачеві перша школа відмовляться від присвоєного імені О.С. Пушкіна

Наразі управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради займається процедурою відмови від раніше присвоєного імені юридичного особи.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Н
нижньому

коли орбан здохне

И
Иван

Правильно, що прибрали пам'ятник Пушкіну, це не російське місто. Але тоді поставте пам'ятник одному угорському поетові, будьте ласкаві.

ДV
До v

Путіна обрали звірі , що населяють територію орди . Вони всі однакові вже .

V
V.

Добре шо попав Дантес не промахнувся вже тоді був за нас. якби в родомі у лікаря випав і путін з рук і в дребізги як було нам добре.

С
Славон

Молоде і дурне покоління...Швачку ви не знаєте,хто написав...Рученьки терпнуть,злипаются віченьки....Класиків убираєте.

ІВ
Іван Васильович

Правильно. Теперішні мацкалі най раз самі навчаваться чогось а пак так пудсовувуть своє кудись. А то як не включиш їхній телевізор то там крім українців - нацистів більше нич ниє. Про Пушкіна там не увидиш зараз на центральних канал нич, зато нам треба про їхню культуру дримбану всьо знати))… Ліпше учити діти дачого нашого тай плюс якусь європейську культуру.

С
Славон

Ганьба,що росія скористувалась цим.Сьогодні Мукачево прославилось.мацкалота завтра мені скаже....так оніж бандеровци.давайте жінку мою мою будемо відсилати..вона родом із Северодвінська..1965 року народження.Пушкіна ви зняли...ганьба Вам..Думаю,як би Пушкін був живий...написав би яка росія зараз...Хіба він Україну хаяв...дружив із Шевченком....То я так собі думаю

П
Пуцкін

Пам'ятник Пушкіна треба відправити на батьківщину.в ефіопію.там і досі живут його родичі (на деревах).

ПК
проклет кацап

Добре е за всички вас Издигат конен паметник на Ерих Кох

ПУ
Підтримка учня

Учень не погано пише як справжній вчитель, ще добавка коли дійдуть до мпешної церкви до батюшків що сьогодні на Русском язике служать, Пушкін колись писав, а вони сьогодні так роблять, і нормально?. Лиш ніхто нехай не бреше що це УПЦ придивіться в статути УПЦ вона повністю підконтрольна товаріщу Кірілу Гундяєву.

И
Иван

Украина имеет своих поэтов и других великих личностей. Не мы начали, но раз так, то дерусификация, однозначно.

НЩ
Най щастить

А колись нас заставляли там маширувати під речьовку "Піанєри-лєнінци, пушкінци, мукачевци!" Препали би препали! Гойра, Андрію Вікторовичу! А у Унгварови засіли сєпари - закамуфлювали Гарматного під Дассєна. Андреєвську банду - геть!

ТГ
танкі грязі нє бояться

Танк я давно викупив, пацани пуд мостом його продавали за ящик палінки (з самовивозом) - то було ще заз двадціть років тому (коли базар був під мостом), но не мав'ім транспорту і крана, тай не украде го нико. Так шо танк я забЕру на другий тиждень - у мене є сертифікат затверджений юристом, і прошу не розпоряджатися чужим майном...

1
16.22

Теперешнее поколение руZZких это забыло.

О
Олександр

Я русский украинец, но ...Правильное решение. Украина должна иметь и беречь свою историю. Мы не можем знать мнениния Пушкина о нынешних событиях, поэтому пусть покоится с миром, а школу нужно назвать в честь новых героев. Памятник в центре города. Там кроме советских солдат покоятся и закарпатцы. Многие жители нашего города даже не знают об этом. Но... Всё-таки место покойным на кладбище. Это нормально.

А
Александр

Пушкин -лучший поэт в мире.

Р
РУСИНИ

Ліквідувати цвинтар червоної окупаційної армії в центрі міста і труп танка червоної армії також . Україна не повернеться до тоталітаризму і масового оболванювання населення України, видуманої історії росією. У нас буде своя ФАКТИЧНА ІСТОРІЯ і пам'ятники .

Б
Березнянин

Но нарешті дочекавімся, і дальше так в ужгороді зробити треба

Б
Бачі

Кладовище з центру міста перенесіть. І підбитий німцями танк здайте в металобрухт. Доводьте все до кінця. І Василя шо ниже коментує - відправте в саратов!

Б
Бидлофоб

Нафiг нам сього ізвращенця? Улицю тоже переіменуйте.

В
Вова

Это зря, причём тут поэт , это классика , и ничему плохому он не учил.

N
neutral

Как то странно вплетать исторические и культурные объекты в политику

С
СуперМаріо

Пушкін може і хороший поєт...Але ця " велика рузька" культура нич не варта, коли з неї виросла нація фашистів, убивць, насильників і мародерів. Від рузьких дебілів шарахається цілий світ - сиділи собі на нафтовій трубі, качали бабки і курили піпу.Так ні, їм закортіло правити цілим світом...

В
Віктор

Повністю підтримую рішення місцевої влади, правильно зробили. В Ужгороді місцева влада не має сили волі зробити такий вчинок, напевно підтримують вбивство жінок та дітей, повне руйнування житла українців та інфраструктури. Інших думок не виникає. Ми повинні зневажливо ставитись до всього рОСІЙСЬКОГО.

У
Україна

Шкода, але я згодна. Дерусифікація.

ДМ
до Мукачівець

т 34 дати бідним ромам

В
Василь

головне не викидати ні погруддя Пушкіну, ні меморіальну дошку, ні шкільну вивіску із ЗОШ №1, потім все одно назад ставити

М
Мукачівець

Приберіть танк і могили з центру. Не зупиняйтесь.

У
учень

В цій школі є окремі вчителі великі любителі *руського міра*, не заважало би для початку провести з ними лікбез, яке має відношення наш край до росії.

Б
Бушкин

Правильно сделали. Никогда не понимал, нах в Закарпатье была школа имени Пушкина, хоть и учился в ней.

М
Мукачівець

Аплодисмети!

Читайте також