У Мукачеві ефективно працює електронна медична система (ФОТО)

7
0

В єдину мережу об’єднали всі ланки медичної допомоги.

Ще на початку 2016 року з ініціативи міського голови Андрія Балоги було розроблено і рішенням сесії міськради схвалено програму, яка дала старт створенню медичного інформаційного простору і на реалізацію якої було виділено близько 5 млн. гривень. Спочатку в місті комп’ютеризували всі відділення стаціонару Мукачівської ЦРЛ та розпочали впровадження системи. Через рік охопили «первинку» та амбулаторно-поліклінічну допомогу. Закупили техніку та придбали програмне забезпечення за кошти місцевої влади в рамках міської програми. Для персоналу проводили групові навчання з особливостей введення даних у медичну інформаційну систему. Для забезпечення зручностей в роботі з оцифрованими даними майже всі шаблони медичних документів розроблялись за участю спеціалістів. На їх вимогу медичну інформаційну систему підключено до центральної бази даних, і декларації з пацієнтами лікарі підписували через неї.

«Більшість документів заповнюємо в електронному вигляді, постійно додаємо нові форми, які ще не було оцифровано, вводимо нові звіти, які в сотні разів спрощують процес збору інформації. На «первинці» комп’ютери та робочі місця з медичною інформаційною системою мають і медичні сестри, і лікарі. Впроваджено та інтегровано електронну версію з кодуванням епізоду, причини звернення діагнозу та коду процесі», - повідомляє в.о. директора лікарні святого Мартина Євген Мешко.

У стаціонарних відділеннях вносяться всі медичні дані на 100% - всі огляди, консультації, лабораторні та інструментальні обстеження. Також функціонує «Електронний склад», де реєструються надходження закуплених товарів на склад, видача та використання ліків, автоматичне списання при їх використанні. Частину діагностичної апаратури вже синхронізовано з МІС, і цей процес триває. Оскільки всі медичні дані оцифровано, то сімейний лікар має доступ до курсів лікування, результатів обстеження, консультація, виписок зі стаціонару «вторинки». Функціонують електронна черга і запис на прийом за телефоном до сімейних лікарів, спеціалістів і на діагностичні обстеження в діагностичному центрі лікарні святого Мартина

Нагадаємо, нещодавно у Мукачеві вперше на Закарпатті провели операцію із заміни колінного суглобу.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також