У Мукачеві ні краплі, Хуст залило, а в інших містах град. Синоптики знову попереджають про погіршення погоди

18
0

На офіційному сайті Закарпатського обласного центру з гідрометеорології з1явилось чергове попередження про ускладнення погодних умов по території Закарпатської області.

Синоптики зазначають, у зв’язку з проходженням через територію області ввечері 30 липня та протягом ночі 31 липня зони активного холодного фронту, на Закарпатті очікується погіршення погодних умов.

Ввечері 30 липня та вночі 31 липня на території Закарпатської області передбачаються значні короткочасні дощі, грози, місцями сильні зливи, в окремих пунктах град.

Під час гроз очікується шквалисте посилення вітру 17-22 м/с. Зниження температури повітря 31 липня - 1 серпня вночі до 10-15°, вдень до 18-23° тепла (І рівень небезпечності, жовтий).

Разом з тим, вчора у деяких місцях області вже пройшов сильний дощ. До прикладу, у Сваляві падав град, а вулиці Хуст залила злива. У мережі опублікували відео:


Не дивлячись на це, дощ усіма шляхами обійшов Мукачево.

Синоптики додають, від сьогодні на річках області очікується підвищення рівнів води на 0.2-0.8 м, в межах корінних берегів.

В місцях проходження сильних злив, очікується формування значного місцевого та схилового стоку, стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел потічків та водовідвідних канав. В гірських районах існує загроза сходу невеликих селів. Рівень небезпеки помаранчевий.

Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також