У Мукачеві перейменували всі назви вулиць, які пов'язані з росією (СПИСОК)

396
15

Про завершення дерусифікації повідомляє Мукачівська міська рада.

У Мукачівській міській територіальній громаді перейменували 79 вулиць, які носили ім’я радянських/російських діячів.

Рішення «Про найменування та перейменування вулиць міста Мукачева та населених пунктів Мукачівської міської територіальної громади» прийнято на сесії міської ради.

З метою відзначення подвигу, масового героїзму громадян, проявлених у захисті міст під час відсічі агресії росії було розглянуто звернення про перейменування вулиць Мукачева та сіл громади, які містять російські та радянські назви .

Так, в Мукачеві будуть вулиці названі в честь Героїв України Андрія Люташина, Степана Чабана, Інни Дерусової, Віталія Скакуна, захисника України Володимира Фраткіна.

Попередньо рішення було обговорено на комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування та перейменування вулиць, встановлення пам’ятних знаків.

Управлінню міського господарства доручено забезпечити своєчасне виготовлення та встановлення табличок з найменуванням вулиць та інформувати про прийняте рішення Закарпатську філію ДП «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України.

Нагадаємо що у квітні Мукачево активно позбувалося активів «руського міру». З центральної частини міста демонтували радянський монумент, погруддя Пушкіну та меморіальної дошки із ЗОШ №1 пам'ятник радянському танку.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Р
Радим

Чудово, що нарешті з"явилася вулиця Юрія Бадзьо!

Р
РУСИНИ

Руська і росія - це різні поняття . Петро1 (російський цар ) аби приліпитися до культури і історії європейської Київської Русі , видумав назву , схожу на слово РУСЬ , а саме "рУсія" (на грецький лад) . Так відсталі території улусів і каганатів Орди "отримали" шанс на "європейське майбутнє" , переписати історію і колонізувати багатьох інших народів Європи.... Причинно-наслідковий характер дій. Фактичну історію не обманеш. Все повернеться....

ХД
хоч десь

Не те шо в Ужгороді з 58 аж 4 зі скрипом та й те лиш рекомендували до перейменування, ганьба.

U
Ukrainka

A nascho wulizja Rusjka?? Lipsche zrobitj wulizja Mukatschiwsjka napriklad...

1
123

Північна-Проніна-Північна.....

М
Мукачівець

вулиця Матросова ??? рАсЄянський пропаг@ндон для простих солдат Другої світової війни !

А
Антон

Цікаво улиця Руська в Мукачеві пов'язана з Росією ?

Б
Бачі

А можете перейменувати тих мукачівців, які до цього часу, все ще живуть на вул. лєніна, фрунзе, анкудінова, котовського… А коли му кажеш, а як ся типирь вулиця називать, то чуєш «я сісі украЇнські нАзви не знаву». Перейменуйте їх у «жертви випадкового сексу їх матерю»

ШД
шо дале ?

...закличте священнику всіх конфессій они вам укажуть шо гурше чим совкова гниль меригує Бога і што з тим робити...таку ціну годен вареш заплатити за перемогу?

ІВ
Іван Васильович

Давно пора! Мацкальський дух из хижі..Иппен не дух а вонь руського, немитого чорта з пусраними гатьома тай вонячими штрінфлями.. Давно вже треба било…

С
Сват

А чого Сеченова переіменували на Фраткіна? Фраткін жив на Підопригори.

Е
Едуард

А хтось може підказати , де у нас знаходиться вул. Менделеєва Миколи?

ТЙ
Та й таке

А вулиця Чайковського?

AW
aber was?

моя любима вулиця в Нью-Йорку - 47th street.

М
Мукачівець

А чого до переліку перейменуваних вулиць не включено вулицю Підопригори, яка була названа на честь радянського "визволителя" полковника Підопригори у зв'язку з відзначенням 39-річчя визволення Закарпаття???

Читайте також