У Мукачеві планують першим ділом модернізувати очисні споруди водоканалу (ВІДЕО)

3
1

В Мукачеві пройшла міжнародна конференція, на якій підбили підсумки проекту, головна мета якого – реконструкція водоканалів Ужгорода та Мукачев

Зробити це планують за рахунок кредитів та грантів Світового банку. Група спеціалістів з Угорщини вже промоніторила та проаналізувала стан водопостачання та водовідведення у Мукачеві, Ужгороді та Берегові, після чого експерти приступили до розробки проектів з  розвитку водоканалів..

Перший етап програми прикордонного співробітництва, завдяки якій збираються модернізувати системи водопостачання та водовідведення у двох  найбільших міст Закарпаття, підійшов до свого завершення. В Мукачеві відбулася  заключна конференція “Розвиток захисту навколишнього середовища через аналіз стану водоканалів Мукачева та Ужгорода, а також розробка програми розвитку наявних систем послуг водопостачання». Потреба в реконструкції водоканалів виникла вже давно, тож зробити це планують  завдяки підтримці іноземних партнерів.

Іноземні фахівці промоніторили та проаналізували стан водопостачання й водовідведення у Мукачеві, Ужгороді та Берегові, після чого приступили до розробки проектів з розвитку водоканалів.

Перша і головна проблема – невідповідність очисних споруд закарпатських міст європейським стандартам, як наслідок – забруднення річок та погіршення екології. Саме тому, їх реконструкція буде пріоритетним напрямком роботи.

Закордонні фахівці розробили свої проекти мордернізації  як для водоканалів Ужгорода так і для Мукачева на основі даних, які отримали в ході роботи.  Серед основних  напрямків роботи – привести до ладу всі мережі водопостачання та водовідведення.

Завдяки реконструкції закарпатські водоканали зможуть стати прибутковими, на підприємствах вдасться мінімізувати втрати і вони вже не будуть працювати собі у збиток.

М-Студіо

Коментарі

Х
Христина

Не лише системи треба замінювати а і людей щоб працівники водоканалу Мукачева були зацікавлені в роботі а то ми минулого року дзвонили до водоканалу на протязі двох тижнів три рази що тече вода і о чудо за два тижні приїхали ремонтувати а кажуть що в них великі втрати і хтож винен не тільки труби а і людський фактор а як не дзвонилиб то скільки б текло і скільки б втратили?

Читайте також