У Мукачеві планують плебісцит щодо міні-ГЕС на Латориці

8
5

За словами міського голови, щодо майбутнього будівництва міні-гес у межах міста, як вирішать мешканці міста, так і буде.

Таку пропозицію мер Мукачева Андрій Балога озвучив напередодні наради з розгляду пропозицій висловлених громадськістю по розміщенню в руслі річки Латориця міні-гідроелектростанцій (міні-ГЕС). 

Публічне представлення містобудівної документації проведуть в приміщенні Мукачівського драматичного театру, аби була змога зібратися всім бажаючим мукачівцям. Про такі слухання буде анонсовано за 10 днів,  — запевнив міський голова.

Крім цього, планується, що розробка детального плану території не передбачає ні передачі земельної ділянки, ні зведення міні-ГЕС.

Міністерство екології та природніх ресурсів наразі має проводити екологічну експертизу проекту.

— Але виключно громада Мукачева вирішуватиме чи надавати згоду на таке будівництво чи ні. Тому ініціюватиму проведення загальноміського плебісциту з цього важливого для міста питання. Все залежатиме виключно від думки громади – як мешканці Мукачева вирішать, так і буде прийнято рішення. Саме мукачівці через механізм плебісциту вирішуватимуть важливі для громади питання, - резюмував міський голова.

Додамо, що міський голова Мукачева ще у січні цього року казав про те, що лише мешканці міста будуть вирішувати долю міні-ГЕС.

Читайте також: На бізнес-форумі у Мукачеві представили проект будівництва міні-ГЕС на Латориці.
 

Коментарі

І
Іван

як затопить всім подвали тоді підуть під ратушу. А затопить, бо рівень води буде вищий.

Я
ярослав

давно пора і не одну я думаю шо Латориця може не мало грошей для міста заощадити.

З
Знаючий

Усе уже порішали давно, а плебісцит, нажаль це тільки для замилювання очей

М
мукачівець

дуби у нас в радах всіх рівнів..так шо з тим проблем нема..в міськраді теж видко їх хватає..на луну полетіти ще не напланували?

Я
я

то реально только если мукачевскую область плотно засадить дубами и когда они вырастут тогда строить мини-гес, иначе то будет катастрофа

Читайте також