У Мукачеві планують встановити зарядну станцію з wi-fi

4
0

Депутати погодили співфінансування заходів у Мукачеві по проекту «Транскордонна зелена транспортна мережа – ключове рішення для доступності та сталої мобільності».

Таке рішення прийнято  в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Мукачівська міськрада розповідає, в рамках проекту пропонується придбати та встановити зарядної станції / спеціальної стійки. Це електрозаправка, головний інфраструктурний компонент проекту, буде встановлена біля локації, що є туристично привабливою та знаходиться близько до центрів ділової активності.

Кожна стійка електрозаправки буде обладнано точкою wi-fi-, що забезпечить більшу зручність користування ними. Встановлення буде проходити підрядником, який спеціалізується на роботах з монтажу та підключенння до електричних мереж, що буде відповідати вимогам та характеристикам самої заправки.

У рамках проекту в кожному місті, що бере участь у проекті буде проведено ряд освітніх заходів. Навчання проводитимуть експерти у наступних сферах: стала мобільність транспорту, екологія, транспорт і урбаністика, альтернативні види транспорту, бізнес-кейси у сфері сталого транспорту та екології. Спікерів обиратимуть координатори проекту спільно з партнерами, перевагу надаватимуть локальним експертам в одній із сфер.

Також проектом передбачається міжнародний автопробіг на електромобілях. Колона учасників стартуватиме з Івано-Франківська проходячи через усі міста-учасники проекту, долаючи маршрут загальною протяжністю більше 1200 км. Проїжджаючи маршрут містами, учасники пробігу будуть ознайомлювати жителів із цими технологіями, розповідати і ділитися досвідом експлуатації, надихати та запалювати ідею поширення цього в маси.

Також відбудуться відкриті спілкування із місцевою владою щодо продовження розвитку цієї теми в їх містах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також