У Мукачеві проходить художня виставка робіт митців Буковини (ФОТОЗВІТ)

34
0

Сьогодні, 17 жовтня, у приміщенні Мукачівської міської картинної галереї відбулось урочисте відкриття художньої виставки "Образотворче мистецтво Буковини", де були виставлені картини членів-митців Чернівецької обласної організації Національної Спілки художників України.

Художня виставка професійних робіт майстрів Чернівецької обласної організації Національної Спілки художників України проходить в Мукачеві вперше. За словами організаторів, на виставці представлені роботи близько третини членів спілки, а всіх їх - 93.

Роздивляючись картини, можна було відмітити різноманіття жанрів образотворчого митсецтва та виконання - від живопису до графіки, від робіт виконаних маслом до використання акварелів. Всього налічувалось близько 50 робіт професіоналів. 

За словами голови Чернівецької обласної організації НСХУ Ігоря Хілько, в працях закарпатських та буковинських майстрів - дуже багато спільного. Крім того, багато з них були учнями закарпатських корифеїв мистецтва, таких як Йосип Бокшай. Однак, всіх їх об'єднювала любов до рідного краю, природи Карпат та Батьківщини.

Зі словами вітань, до присутніх звернувся й міських голова Мукачева Золтан Ленд'єл. Він неодноразово наголошував, що подібні мистецькі заходи дуже часто вітають в Мукачеві. Але, за його словами, було б дуже корисно для обох сторін, аби виставку митців Закарпаття провели у Чернівцях. На таку пропозицію гості погодились одразу.

Нагадуємо, виставка проходитиме ще два тижні в залі Мукачівської міської картинної галереї.    

 Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також