У Мукачеві провели семінар про соціальну справедливість (ФОТО)

19
0

20 лютого 2013 року, в конференц-залі Мукачівського міського центру зайнятості пройшов семінар присвячений дню соціальної справедливості за участю юристів міського центру зайнятості та співробітників «Мукачівського правозахисного центру».

Семінар розпочався з доповіді Алли Довбак, юриста Мукачівського міського центру зайнятості, яка розповіла присутнім на семінарі про витоки поняття соціальної справедливості, яке було відоме ще з давніх часів, і в суті своїй не змінилася і по сьогоднішній день.

Як зауважила Алла Довбак: «Політика нашої держави останнім часом спрямована на розвиток соціальних послуг, на розвиток і підтримку громадських та благодійних організацій, які надають і популяризують соціальну допомогу громадянам у своїх містах.

Алла Довбак, звертаючись до присутсвии на семінарі, зробила великий акцент на тому, що в Законі України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 року, в ст. 28 «Державна підтримка молодих працівників, залучених до роботи в селах і селищах» йдеться про те, що:«З метою залучення до роботи за відповідною професією (спеціальністю) у селах і селищах молодому працівникові, що уклав трудовий договір на строк не менше трьох років з підприємствами, установами та організаціями, які розташовані в таких населених пунктах, надається житло на термін його роботи та одноразова адресна допомога у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку та за переліком професій (спеціальностей), затверджених Кабінетом Міністрів України. У разі якщо молодий працівник пропрацює в такому населеному пункті не менше десяти років, житло передається йому у власність.

Олег Григор'єв, юрист «Мукачівського правозахисного центру», розповів про поняття соціальної справедливості з точки зору закону і досвіду роботи в центрі. Наголосивши на тому, що в Україні закон про зайнятість населення і новий трудовий кодекс дуже добре захищають, як безробітних, так і найнятих працівників.

«Єдине, що потрібно людині - це просто шукати необхідну йому інформацію. Але головна біда в тому, що люди самі не хочуть захищати свої права і шукати хоч якусь інформацію для власного захисту, боятися писати скарги і заяви, а потім скаржаться тільки один одному, що їх незаконно звільнили. Соціальна справедливість безпосередньо пов'язана з правовою обізнаністю », - підкреслив Олег Григор'єв.

В кінці семінару були висловлені побажання більш тісної та плідної  співпраці учасників семінару з Мукачівським міським центром зайнятості.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також