У Мукачеві пройшла зустріч з делегацією краю Височина (ФОТО)

7
1

Сьогодні у великому залі Мукачівської міськради голова обласної ради Іван Балога та Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл провели офіційну зустріч з делегацією краю Височина (Чеська Республіка).

У складі чеської делегації гетьман краю Височина Їржі Бєгоунек,  міський голова Їглави Ярослав Вимазал, депутати місцевої ради – загалом понад 50 представників місцевого самоврядування.

Насамперед сторони обговорили співпрацю між нашими регіонами. Чехи, які співпрацюють із Закарпаття шостий рік задоволені результатами партнерства. Їржі Бєгоунек нагадав, що минулоріч саме в цій залі було підписано угоду про продовження співробітництва між регіонами. «Всі політичні сили, представлені в наших органах місцевого самоврядування підтримують нашу дружбу із Закарпаттям. Цьому сприятиме і відкриття в Їглаві почесного консульства України, а в Ужгороді – почесного консульства Чеської Республіки. Ми налагоджуємо контакти між містами та селами, між навчальними закладами. І це надзвичайно ефективні кроки», - зазначив гетьман Височини.

Голова обласної ради Іван Балога висловив впевненість, що і в наступні роки проект успішно розвиватиметься. «Ми успішно співпрацюємо з багатьма регіонами Європи. І наша дружба з чеськими друзями, одна з найефективніших», - вважає керівник ради.
Так, лише цього року за програмою співробітництва Закарпаття та Височини буде реалізовано 15 проектів. Мінятимуть вікна в Свалявській школі ім.Т.Масарика, у Виноградівській ЗОШ №8, школі у Новоселиці, що на Виноградівщині, дитсадках в Ільниці та  № 9 в Мукачеві. В амбулаторії села Липовець, дитсадку Скотарського буде проведено капітальний ремонт. В селі Велика Копаня планують завершити будівництво дитсадка, в амбулаторіях Кам’яниці та Стримби проведуть реконструкцію. В будинках культури сіл Волосянка, Жорнава та дистадках Сільця і Родникової Гути ремонтуватимуть дахи. В Ужгородській школі №3 буде проведено капітальний ремонт приміщення для кабінету з вивчення чеської мови.

Коментарі

А
автору

что ы облраду уже иванка не пускают...???))))

Читайте також