У Мукачеві пройшли VI літні спортивні ігри серед кадетів

14
1

Минулої суботи-неділі в Мукачеві стартували VI літні спортивні ігри серед кадетів із греко-римської боротьби. У змаганнях взяло участь 9 команд, що треба вважати більш-менш хорошим показником, хоча ще принаймні дві команди могли взяти участь у юнацьких іграх.

Змагалися юні борці (1994–96 р.н.) в 10 вагових категоріях. До заліку бралися 12 кращих результатів кожної команди. Основна боротьба розгорнулася між збірними командами Мукачівського, Тячівського та Виноградівського районів. Сьогодні беззаперечним лідером є збірна Мукачівського р-ну, але слід відмітити, що вихованці Тячівського і Виноградівського р-нів десь наступають лідеру на п’ятки. За останній час значно додали в майстерності борці Берегівського, Хустського районів та м. Мукачево й Хуст. Ще не вийшли повністю на відповідний рівень спортсмени Берегова та Іршавського р-ну. На жаль, не взяли участі у змаганні спортсмени Ужгорода та Ужгородського р-ну. Глядачі та фахівці, не дивлячись на юний вік спортсменів, побачили кілька дуже цікавих поєдинків. Найбільше перших місць на рахунку збірної Мукачівського р-ну – 5. Три перші місця в активі виноградівців, два – тячівців та одна – берегівчан. Без жодного зауваження провела турнір авторитетна суддівська колегія, серед яких було четверо суддів національної категорії.

У найлегшій ваговій категорії до 42 кг за медалі боролися 15 спортсменів. У фінальному поєдинку зустрілися тячівець Богдан Ковернюк та представник Мукачівщини Генріх Данашовський. Тячівець провів поєдинок зібрано, і нагородою йому стала золота медаль. Бронзові медалі здобули тячівець Мирослав Пуїк та Роман Кучера з Мукачівського р-ну. Протистояння Тячівський – Мукачівський райони, яке розпочалося з першої вагової категорії, не припинялося до закінчення змагань.

У наступній ваговій категорії до 46 кг на килим вийшло 12 спортсменів. Тут впевнено почував себе представник Мукачівщини Сергій Лилик, який у фіналі переміг Віталія Басараба з Мукачева. Бронзові нагороди в тячівців Василя Мельника та Сергія Танчинця.

У ваговій категорії до 50 кг підтвердив свій клас кмс Олександр Смерека з Виноградова, який не залишив жодного шансу своїм суперникам. У фінальному поєдинку виноградівець із рахунком 14:4 переміг Андрія Суворіна з Мукачівського р-ну. Треті місця посіли Юрій Крайниківський та Олександр Белоцький, обидва з Тячівщини.

У ваговій категорії до 54 кг не було рівних Івану Зихору. У цій ваговій категорії конкуренцію Івану намагалися скласти Микола Годас і Павло Молнар із Мукачівщини та Антон Екенбергер із Мукачева, але вони розділили між собою тільки срібну і бронзові медалі.

У ваговій категорії до 58 кг знову поза конкуренцією був Сергій Козуб із Мукачівського р-ну. Іван Борка з Тячева не зміг скласти Сергію гідної конкуренції, тож у підсумку виборов срібло. Бронзовими нагородами задовільнилися Сергій Шпир із Хустського р-ну та Михайло Мандзюк із Мукачева.

У категорії до 63 кг чудові бійцівські якості продемонстрував представник Берегівського р-ну Віктор Ролдугін, який у фінальному поєдинку переміг мукачівця Олександра Олашина. Бронзові нагороди повезли до Тячева Євген Варга та до Виноградова – Михайло Магочі.

Віктор Мейсарош із Тячева став переможцем у ваговій категорії до 69 кг. У фіналі Віктору доволі вдало протистояв представник Мукачівщини Андрій Мельничок, та все ж аргументи тячівця були більш вагомі. Бронзові медалі здобули виноградівець Михайло Токач та ще один представник тячівської бійці-вської школи Ріхард Конц.

У ваговій категорії до 76 кг впевнену перемогу здобув виноградівець, кмс Едуард Боршош. Представник Мукачівщини Роман Митрович на цей раз задовільнився срібною нагородою. Його земляк Василь Сушанін зупинився на бронзовій нагороді.

У категорії до 85 кг Андрій Пивоваров із Мукачівського р-ну доволі легко (12:4) переграв Андрія Штефуцу з Хустського р-ну. Бронзові нагороди вибороли представники Берегівського р-ну Антон Мельничок та Сергій Мікловші.

У найважчій ваговій категорії, 100 кг, напружений поєдинок провели тячівець Петро Штен та Міклош Копердак. Переміг кмс Міклош Копердак. Третє місце у представника Берегівщини Йосипа Молнара.

У загальнокомандному заліку перемогу здобула збірна команда Мукачівського р-ну, яка здобула 400 очок. Слідом розмістилися Тячівський р-н – 358, Виноградівський – 330, Берегівський – 266, Хустський – 242, м.Мукачево – 234, м.Хуст – 182, м.Берегово – 124, Іршавський р-н – 86 очок.

Змагання, які відбулися в мукачівському спортивному комплексі по вулиці Токаря, були добре організовані і пройшли на високому рівні. Таким чином, почин VI літнім спортивним іграм області серед кадетів покладено. Попереду багато цікавих змагань із багатьох видів спорту. Будемо сподіватися, що явка на ці змагання буде значно кращою, ніж на молодіжних іграх минулого року.

Коментарі

ДМ
Дід Мороз

Як це літні ігри пройшли взимку? Що за марзм такий?

Читайте також