У Мукачеві пройшов фестиваль "Амбасадор дитинства" за участі "Зіркового десанту" (ФОТО)

411

Відвідувачі мали можливість прийняти участь у майстер-класах, послухати виступи своїх улюблених артистів, а також сфотографуватися з ними.

Фестиваль розпочався з майстер-класів і активних ігор для дітей. Волонтери з Червоного Хреста проводили заняття «Надання першої медичної допомоги».

— На таких заходах ми не вперше, — розповідає пані Валентина. Надзвичайно важливо знати, як правильно надати першу медичну допомогу, адже це може врятувати життя людини. На майстер-класах ми безкоштовно вчимо робити штучне дихання як і дорослим, так і новонародженим, зупиняти кровотечу використовуючи при цьому підручні засоби.

На території також були й творчі майстер-класи. Мукачівський центр позашкільної освіти створював обереги для воїнів ЗСУ. Обереги надсилатимуть воїнами, але багато дітей забрали їх з собою, щоб подарувати своїм рідним. Школа програмування та робототехніки Robocode демонструвала своїх роботів та комп’ютерні ігри, які впродовж року створювали учні.

Зіркові ведучі розпочали концерт і розповіли, що цей фестиваль є двічі ювілейним: у 10 місті та 20-ий по кількості, представили Зірковий Десант, подякували організаторам фестивалю та Збройним Силам України. Після хвилини мовчання та виконання гімну України почали виступати артисти.

Однією з найяскравіших співачок на фестивалі була Olena Usenko, у якої вдалося взяти коментар:

—Я вже неодноразово беру участь у «Амбасадорі дитинства». Долучаюсь, бо розумію на скільки це важливо для дітей та дорослих. Ці заходи дійсно піднімають дух українців та їхній настрій — каже пані Олена.

Напевно найбільше діти та підлітки чекали Анастасію та Марію Арбузових, які зараз набирають велику популярність у соціальних мережах. Марія Арбузова виконала декілька своїх пісень, а також нову – «Мамина модниця», живе виконання якої мукачівці змогли почути першими.

Також мала змогу поспілкуватися з супер фіналісткою 9-го сезону кулінарного шоу Майстер Шеф Лілією Сорокіною. Лілія розповіла, що має багато позитивних вражень як і від фестивалю, так і від Закарпаття.

Справжнім сюрпризом для відвідувачів став виступ гуртку «Dubky», які запросили всіх бажаючих дітей на сцену. Згодом, деякі інші артисти також запросили дітей, бо вони є головними на цьому святі.

Ніна Борнемісо разом з Наталі Полянською прямо на сцені написали картину, придбати яку можна в Ужгородському музеї.

Ексклюзивно для Амбасадора Дитинства виступив гурт «ВУЗВ», який започаткував хіп-хоп культуру в Україні. Останню пісню всі артисти виконали разом, а в кінці зробили групове фото з відвідувачами концерту.

Після закінчення фестивалю почалась фотосесія з артистами, блогерами і кубком Євробачення 2022. У результаті кожен отримав багато позитивних емоцій на святі.

«Мені дуже сподобалась дружня та позитивна атмосфера цього заходу, а емоцій отриманих протягом фестиваля просто безліч! Виступи артистів виправдали всі мої очікування. Було видно, як старається кожен виконавець. Окремо хочеться подякувати волонтерам, які попри спеку дбали про людей та їх комфорт» — каже Неоніла.

Богдана Іванчо для Mukachevo,net

Коментарі

Читайте також