У Мукачеві привітали медиків обласної дитячої клінічної лікарні (ФОТО)

15
0

В п’ятницю зранку голова Закарпатської обласної ради Іван Балога зустрівся з колективом обласної дитячої клінічної лікарні.

Керівник ради привітав колективом з професійним святом, яке відзначають цієї неділі – Днем медика. До вітань долучився й Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл.

Закарпатська обласна дитяча лікарня створена 1950 року на базі побудованого 1905 року дитячого притулку «Леленц». Лікарня складається з поліклініки, дитячої консультації, стаціонару та Центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи «Росинка».

Поліклініка розрахована на 480 відвідувань на зміну. У лікарні працюють понад 130 лікарів та 320 медичних сестер. Останні роки закладом керує головний лікар, депутат облради Єлизавета Біров. В цей час у закладі вдалося реалізувати кілька потужних європейських проектів. Завдяки керівництву лікарні налагоджені контакти з медзакладами Австрії, Угорщини, Німеччини, Нідерландів та Франції.

Зводиться центр реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи «Росинка», відкрито перше в областi вiддiлення недоношених новонароджених дiток.

Під час зустрічі з колективом обласної дитячої лікарні голова обласної ради Іван Балога насамперед привітав колектив закладу та побажав медикам терпіння та натхнення.

«Ваша робота – нелегка, адже ви піклуєтеся про підростаюче покоління. Це надзвичайно непросто. Треба мати велику майстерність і терпіння, яке щодня ви і проявляєте. Тисячі батьків вдячні вам за це. В закладі працює двоє депутатів облради, які активно працюють в раді на закарпатську громаду», - зазначив керівник ради.

Опісля Іван Балога відзначив почесними грамотами обласної ради та подарунками ряд медиків закладу. Серед нагороджених - лікар-рентгенолог Маріанна Шолийс, лікар-педіатр Леся Скальська, рентгенолаборант Оксана Горват та лікар-педіатр Дерценської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Мукачівського району Оксана Теліга. Голова облради вручив закладу також кондиціонери.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також