У Мукачеві сім'ям, де знущаються над дітьми, призупиняють соцвиплати (ВІДЕО)

11
3

У неблагополучних сім'ях дітей б'ють, не годують та утримують у жахливих умовах, а державні гроші на них використовують не за призначенням.

Якщо соціальні служби фікусують такий факт, матеріальну допомогу призупиняють на 3 місяці, поки горе-батьки не змінять своє ставлення чи покращать умови. 

Про це йдеться у тематичному сюжеті телеканалу ICTV.

Сусіди таких батьків часто викликають поліцію через галасливі нічні посиденьки, у той час як діти граються на балконі, ризикуючи нанести собі шкоду, чи, навіть, загинути. 

Майже половина багатодіних мукачівських матерів, які отримують фінансову допомогу від держави - роми. Серед ниє є сім'ї, які на місяць "зароблять" у такий спосіб 20 тисяч гривень. 

В Управління праці та соціального захисту населення Мукачева таке відношення батьків називають "бізнес на дітях" і рекомендують змінити ставлення держави до надання соціальної допомоги. 

- Насправді, такі рейди ми проводимо щомісячно, це наша робота, наш обов'язок. Дуже важливо розуміти всім, хто отримує таку соціальну допомогу, що кошти треба використовувати саме на дітей. Намагємось контролювати використання соцдопомоги, але для більш ефективної роботи нам не вистачає спеціалістів. Хочемо також подякувати мукачівцям, які довіряють нам і повідомляють про подібні факти неналежного утримання дітей чи знущання над ними. Саме завдяки небайдужим містянам ми і дізнаємось про такі сім'ї, - розповідає у коментарі Mukachevo.net очільниця мукачівського УПСЗН Наталія Зотова. 

Минулоріч, у Мукачеві вже попереджували матерів, які витрачають "дитячі" гроші не на дітей. 

Коментарі

К
Коля

А то наверно в Мукачівському районі? Там Гайдай догазуєся скоро

БС
безвідповідальність-бардак-прокуратура спить

в кожному селі є багатодітні сімї з яких чиновники соцзахисту мають мзду - за хабарі дозволяють знущатися над дітьми !!!!!!!! Чому не забирають дітей до інтернату і на ті кошти харчувати одівати навчати дітей хватить!

Б
Берегово

Прийдіть і в Берегово, тут табір із бароном з того і живуть а соц щахист не робить абсолютно нічого щоб перевірити подібні факти! Берегово вже циганське місто...

Читайте також