У Мукачеві стартував чемпіонат України з шахів (ФОТО)

8
0

Підлітки-шахісти до 14 років з’їхалися до Мукачева з 11 областей України і Києва, щоб в затишному залі готелю «Інтурист» поборотися за нагороди фінальної частини чемпіонату України з шахів. Змагання проводяться за підтримки шахового мецената Йожефа Реша.

З вітальним словом до фіналістів національної шахової першості звернувся міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл. Він, зокрема, відзначив, що останніми роками Мукачево стало справді шаховою столицею краю. Тут працює дитяча шахова школа, в якій азами древньої гри оволодівають понад сто хлопчиків і дівчаток. Стали традиційними матчеві зустрічі провідних гросмейстерів світу Василя Іванчука, Петера Леко та  Найджела Шорта, міжнародні дитячі шахові турніри. Міський голова побажав юним шахістам успіхів на спортивній ниві і в житті. На церемонії відкриття чемпіонату до присутніх звернулися також заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Анатолій Плеханов і головний суддя змагань, міжнародний арбітр Леонід Буданкін з Києва.

Змагання триватимуть до 24 лютого. Переможці представлятимуть Україну на чемпіонатах Європи і світу в своїй віковій групі. Закарпаття на чемпіонаті представляють кандидат у майстри спорту Воладислав Тіба та першорозрядниця Леся Волкова, про це порталу "Мукачево.нет" повідомили у Мукачівському міськвиконкомі

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також