У Мукачеві створили перше в Україні комунальне підприємство з контролю за тваринами

38
27

Сьогодні, 28 лютого на сесії Мукачівської міської ради було підтримано рішення "Про створення Мукачівського міського комунального підприємства "Центр контролю за тваринами".

Наразі, підприємство склало свій статут, розробило кошторис та взяло на себе відлов тварин.

Центр контролю за тваринами буде підпорядковуватись міській раді, планується, що фінансування буде повністю з місцевого бюджету.
Як повідомила Мукачево.net директор комунального підприємства Єрміла Кость у їх розпорядженні буде нормальний транспорт та нормальні прилади для відлову тварин. Також, запрацює програма стерилізації і кастрації тварин.

«Ми плануємо відловлювати тварини, стирілізувати, класти бірку на вухо, заносити в реєстр та повертати її там де вона була. Якщо попадуться агресивні собаки, то будемо проводити з ними роботу або усипляти. Таким чином ми зменшимо чисельність безпритульних тварин у місті», - наголосила Єрміла Яношівна.

Захисники тварин візьмуть на себе велику відповідальність, основними їх завданнями будуть:

- реєстрація та облік тварин, яких утримують громадяни, підприємства, установи, організації, приватні розплідники;

- облік кінологічних, фелінологічних та інших клубів, підприємств, організацій, установ, приватних розплідників, готелів, приватних осіб, чия діяльність пов'язана з тваринами;

- регулювання та контроль за кількістю безпритульних тварин;

- розробка пропозицій щодо змін до правил, положень та інших нормативних документів, які регулюють життя тварин в місті, контроль за дотриманням чинного законодавства в місті;

- проведення різнобічних консультацій щодо тварин;

- проведення інформаційно – просвітницької роботи серед населення з питань правильного утримання та поводження з тваринами;

- проведення роз'яснювальної та інформаційно – просвітницької роботи про законодавство щодо захисту тварин;

- пошук та виявлення безпритульних тварин та тварин, що потребують допомоги, надання їм допомоги, розміщення їх в притулку;

- знаходження власників для безпритульних тварин, що утримуються в притулках;

- внесення пропозицій щодо покращення екологічної ситуації в місті до органів місцевого самоврядування;

- участь у проведенні загальноміських протиепізоотичних, протиепідемічних та інших заходів;

- участь та організація благодійних фондів, ветеринарних установ, громадських організацій захисту прав тварин;

- поліпшення ситуації з безпритульними тваринами в місті Мукачево  шляхом стерилізації.

- здійснення контролю за дотриманням вимог правил утримання тварин в місті фізичними, юридичними та посадовими особами;

- допомога в пошуку загублених тварин за заявками власників;

- проведення консультацій, що стосуються утримання та поводження з тваринами;

Як запевнила пані Єрміла відлов тварин буде більш гуманний, ніж той, який нещодавно спостерігали жителі Мукачева у центрі міста. За її словами у розпорядженні буде невеликий пікап з трьома клітками і пристрої, це буде невеликий пістолет з снодійним.

У минулому році на утримання притулку виділяли 200 тисяч гривень, а на відлов 50 тисяч, тепер ці кошти підуть у руки комунальному підприємству. Якщо цього буде мало, то є шанс отримати додаткові кошти з природоохоронного фонду.

Також, допомагати з організацією та функціонуванням підприємства зголосився Андрій Балога, який останній рік активно працює з ініціативною групою щодо вирішення проблеми безпритульних тварин у місті Мукачеві.

До речі, таке автономне комунальне підприємство організовано вперше в Україні, основною його увагою буде виховання жителів міста. Мукачівці, які придбали тварину, повинні розуміти, що «живність» потрібно прищепити, можливо, стерилізувати. Саме через виховання громадян можна зламати основу цієї проблеми.

Коментарі

Я
яна

А що коментарии видаляють?..

Я
яна

Шановна Ермила,порадьте шо робити в такий ситуации? Хто повинен видловити у двори собаку и спостеригати за нею?????

Я
яна

Вси жалиють собак...а що мени робити? Собака вкусила.ликари радять спостеригати..в мене алергия на прививки! И шо тепер????? Лиш тварин шкода виходить так?

Я
яна

Мене покусала собака.була в ликарни, сказали спостеригати за собакою щоб не померла на протязи 10 днив,якщо не помре то все нормально буде.собака на вулици живе.безпритульна.хто ии мае видловити?????? Що робити??? Хай ще 10 днив кусае людей?

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

чому не включили чіпування тварин? для утримання тварин грошей з казни мало буде, та постійно потрібно буде клянчити... важго ввести в місті щомісячний збір 10 грн з підприємця для захисту тварин? додатково: вольєти здавати в аренду з утриманням та доглядом тварини для мешканців міста за певну оплату. (для тих хто хоче мати собаку но умови не позволяють, хто на тривалий термін залишає місто ітд...)

Б
Богдан

Вшиткі згодні,ош треба щось робити, вирішувати реальну проблему? То чого крякаєте? Влада шукає і знаходить цивилізований шлях розв"язки, доброї душі пані Ерміла має бажання організувати справу, показати вшиткім, як то мож рішати. Так давайте поддержимо. Бог в поміч.

М
Мука

Бог високо і все бачить. І воздасться кожному по ділах його.

К
Карина

ПанI Ермiла!!!!не звертайте уваги на всiлякi пiсульки робiть свою справу !!!!!!(всяких пр..... завжди багато яким робити нема чого тiльки в iнтернетi сидiти ) я рада за Вас!!!!!

М
Мука

А з приводу імені, як мені подобається так себе і називаю. Суті проблеми це не міняє.

М
Мука

Я вас і не прошу мені відповідати. Я просто висловлюю свою думку. Маю на це право.

КЄ
Кость Єрміла Яношівна

Для муки. Пропоную далі дописувати під одним ніком.Досить забагато в одній темі використовувати 4 ніка. Я немала бажання реєструватись ,тому мої дописи під двома ніками. Якщо Вам цікаві ігри то знайдіть собі іншу тему. Ваші дописи ,а також дописи з Вашого АйПі ,я ігноруватиму. Щасти Вам.

R
Romari0

Ну ось, врешті-врешт дочекались! Нарешті з'явиться в масссовій продажі "господарське мило", а шкарпетки мукачівців знов засяють помаранчевими, відіпраними кольорами... ЖАРТ!!! Хороша і вельми хороша ініціатива, в Україні такого нема, хай невеличка (12,7 тис. кв.км.) провінція утре носа іншим і подасть міні-мікро-приклад інтеграції в щось. Немає бути мети ЄС чи МС, має бути мета - самовдосконалення, щоб ЄС/МС навколішках сюди через пункти пропуску в чергах стояли. Даешь революцию!!?

М
Мука

Мені не кортить, просто на своїй шкурі відчула, весь безлад і безкарність деяких осіб. Просто шкода, що від цього страждають люди.

КЄ
Кость Єрміла Яношівна

для муки Може трохи зачекаєте з висновками ? Чи Вам кортить ?

1
1

обіцянка-цяцянка, а дурневі радість.

М
Мука

Я читати вмію. Тому і кажу, що дуже сумніваюся в роботі цього підприємства. В нашій державі тільки і вміють що говорити і обіцяти. А як говорить народна мудрість "Говорили, балакали, сіли та й заплакали".

КЄ
Кость Єрміла Яношівна

Для муки Вивчіть тему .

КЄ
Кость Єрміла Яношівна

Хочу роз"яснити. Підприємства поки що не існує. Прийнято рішення про його створення ,та затверджений статут. До створення самого підприємств, необхідно буде прикласти неймовірні зусилля ,дуже мало часу . Господь й добрі люди нам допоможуть.

!
!!!

max payne, чомусь про те що собаку яку вбили в Підгорянах, небуло повідомлено що вона була щей скажена.

М
Мукачівка

Мукачівські міліціонери, нічого не зміниться і не змінилося. Минулого тижня в тих же підгорянах знову бігала ціла зграя собак, і не лише "дворняг" але і породистих собак, таких як вівчарка, спаніель, і т.д. Ще нещодавно тут бігала скажена собака.

М
Мука

"Як запевнила пані Єрміла відлов тварин буде більш гуманний, ніж той, який нещодавно спостерігали жителі Мукачева у центрі міста". Дуже шкода, що для собаки яка покусала дітей щей такого відлову (негуманного) не знайшлося.

М
Мукачівка

Дуже цікаво, що ж сприяло створення такого підприємтсва? Напевно сказ який виявили у собаки яка 26 січня покусала дітей. Дуже шкода що цього підприємства у нас не було коли таке сталося з нашими дітьми.

8
8

для псевдо міліцішти. А коли кошти платників податків пиляться поміж своїми ,тобі в кайф?А тут "щось інородне,не совкове" втисалось ,визг підняв. Що відпало від писку? Звикай.

MP
max payne

ура, це дуже хороша новина! Нарешті, захисники тварин добилися свого через стільки часу оббивань порогів та висвітлювання проблем в пресі. Наші хвостаті друзі тепер в хороших руках!

ММ
Мукачівські міліціонери

собачники дорвались до наших податків в міській раді побачимо через пів року скльки собак буде ходити по місту з сережками та кидатись на дітей

П
п

тепер собаки будуть мати докого звертатися зі своіми проблемами

ЧЖ
Через ЖО

У нас як обично всьо через ЖО... оби сталися якісь зміниу вирішенні проблеми, ця проблема має обовязково комусь дуже сильно насолити!

Читайте також