У Мукачеві троє дівчат пограбували студентку

8
1

Як свідчить статистика, останнім часом почастішали випадки, коли дівчата чи-то жінки вдаються до кулаків, аби з`ясувати стосунки.

 

Крім того, трапляється, коли саме представники слабкої статті йдуть на кримінал, аби купити ще одну модну сумочку чи босоніжки. Що змусило трьох дівчат вчинити грабіж в Мукачеві, як стверджують молодиці, й самі до кінця не розуміють.

До чергової частини Мукачівського міського відділу міліції звернулась 18-літня мукачівка, яка розповіла, що її пограбували троє невідомих їй дівчат. Схвильована вчинком молодиць Інга розповіла, що близько 18.00 год. вона поверталась додому з технікуму, де складала іспит. На вулиці цієї пори було ще зовсім світло, тому дівчина не зважала на малолюдність і подалася до свого будинку коротшим шляхом. Так, між проїжджою частиною і багатоповерхівками, до яких прямувала Інга, пролягає витоптана стежина, якою часто ходять мешканці цього мікрорайону. Дана ділянка закинута і заросла бур`янами, тому там менше люду, ніж за кілька десятків метрів на звичній асфальтованій дорозі. Та дівчина навіть не припускала, що тут її можуть пограбувати.

Коли 18-літня студентка підійшла до середини цього поля, то до неї наблизились три дівчини і завели з нею розмову, мовляв, вона відбила від їхньої подруги хлопця. Певна річ, Інга нічого не зрозуміла і взялася пояснювати, що її з кимось плутають, та дівчата стверджували протилежне. Розмова була нетривалою. В той час, коли Інга запевняла, що це не так, одна з трьох співрозмовниць миттєво зірвала з шиї дівчини золотий ланцюжок  з кулоном і всі троє почали тікати. Спочатку розгублена Інга намагалась їх наздогнати, просила допомоги від перехожих, та за дівчатами слід простив. Тоді потерпіла не розгубилась і одразу звернулась за допомогою до працівників Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області.

Хоч розмова дівчини із зловмисницями була не довгою, та Інга запам`ятала дівчат і одяг, який був на них. Так за описом приблизного віку і зовнішнього вигляду винахідливих дівчат було орієнтовано всі наряди працівників міліції. Правоохоронці розглядали різні варіанти перебування молодиць: адже вони могли переодягнутись, зайти до кав`ярні чи магазину,  аби відсидітись, доки їх шукають чи інше.

Так, об`їжджаючи вулиці міста, куди б за цей час дівчата могли дібратись пішки, інспектори патрульної служби  роти ПС помітили трьох дівуль, які швидко йшли вулицею Недецеї в м.Мукачеві і досить дивно поводились. Під`їхавши ближче, наряд патрульної служби впізнав їх за складеним описом потерпілої Інги. Коли дівчата побачили людей в погонах, їхні нерви не витримали і вони почали тікати. Працівники патрульної служби кинулись їм навздогін, так за годину після вчинення грабежу, підозрювані давали пояснення у міському відділі міліції.

В сумочці однієї з них правоохоронці виявили речовий доказ вчинення грабежу – золотий ланцюжок Інги, доля якого мала вирішитись у найближчому ломбарді Мукачева.

Як з`ясувалось, двоє дівчат є неповнолітніми, їм по 16 років, третій – 21. Обидві дівчини-однолітки навчаються в коледжі міста і проживають  в гуртожитку, адже самі не місцеві (одна зі Свалявського, інша – Міжгірського районів). Третя повнолітня дівчина теж з Міжгірщини. Ольга ніде не працює,  не вчиться, та хоче розкішного життя. Скоріш за все, саме їй 21-річній Ользі спало на думку у такий спосіб швидко і нібито безкарно збагатитись.

В ході розслідування, двоє дівчат з Міжгірщини зізнались у ще одному злочині. На початку травня цього року вони намагались пограбувати перехожу дівчину, яка близько 14.00 год. йшла по набережній вздовж р.Латориця в м.Мукачеві. Та на заваді їм стали пересічні перехожі, які помітили незрозумілу сутичку і почали галасувати. Лише тоді молоді зловмисниці налякавшись, не закінчили грабіж і втекли.

Наразі вивчаються всі матеріали справи, з`ясовуються обставини вчинення злочинів та вирішується питання про порушення кримінальних справ за ст. 304 «Втягнення неповнолітніх  у злочинну діяльність», ст.15 «Замах на злочин»(грабіж)  та ч.2 ст.186 «Грабіж». Остання стаття Кримінального кодексу передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.  

Коментарі

Л
Леся

ППЦ...нанесла їх гірська ріка...

Читайте також