У Мукачеві урочисто відкрили Двері Милосердя у кафедральному соборі св. Мартина (ФОТО)

10
0

Недільного ранку 13 грудня перед Службою Божою на подвір’ї собору св. Мартина зібралась велика кількість вірян. Згідно із закликом Папи Франциска цього дня там були відкриті у всіх кафедральних соборах Двері Милосердя.

Після спільної молитви настоятель відімкнув двері та урочисто із святковим піднесеним настроєм після єпископа-ординарія всі зайшли до храму через ці вузькі двері, що на Ювілей Милосердя проголошені святими, про це повідомляє Мукачівська Римсько-Католицька Дієцезія.

Далі єпископ розпочав месу радісної неділі Адвенту покропленням всіх присутніх посвяченою водою. У своїй проповіді ординарій пояснив значення Божого милосердя та його прийняття людиною. 

Святіший Отець проголосив Ювілей Милосердя та розпочав його в Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії відкривши Святі Двері у базиліці св. Петра у Ватикані 8 грудня цього року. Щоб пережити у духовній повноті Ювілейний Рік, Папа Франциск написав Буллу Misericordiae vultus («Обличчя милосердя»), у якій окремий пункт присвячений відпустам, даним на цей рік, які свідчать про те, що «Боже прощення не знає меж». У той час, як у сповіді Боже прощення касує гріхи, через відпуст (індульгенцію) грішник звільняється від «залишків наслідку гріха». Отож, той, хто отримує відпусти, той «отримує здатність діяти з любов’ю, у ній зростати, щоб не впадати наново у гріх».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також