У Мукачеві відбувся п'ятий з'їзд закарпатських русинів (ФОТО)

32
16

Сьогодні, 26 жовтня у Мукачівському драматичному театрі, відбувся п'ятий всезакарпатський з'їзд русинів.

На зустріч прийшли делегати з усіх куточків Закарпаття, крім Рахівщини, також, були гості з Словаччини, Чехії Румунії, Угорщини.

На з'їзді було обговорено багато питань, у тому числі і організаторські.

"Обиралося нове керівництво, президію народної ради Закарпаття, також, було прийнято ще дві нові організації, фактично 90% всіх русинських організацій входять тепер у народну раду русинів Закарпаття", - розказав Мукачево.net Жупан Євген, голова народної ради Русинов Закарпаття.

Крім звітних доповідей торкнулися правових питань, питань мови та культури.

Основними з питань були такими, що присутні прийняли резолюцію, у якій є пропозиція створення факультету русинської мови у Ужгородському університеті та підготовку вчителів у Мукачівському педагогічному коледжі.

Також, було прийнято декларацію, яка буде розглядати питання прийому України в асоційовані члени європейського співтовариства.

"Ми за то, щоб Україна була у тому товаристві, але ми сподіваємося і на вирішення наших проблем. Ми звертаємося до тих, хто буде розглядати це питання, що б наш народ міг і далі розвиватися в Україні", - повідомив  Євген Євгенович.

Далі, гості планують пройтися ходою до пам'ятника Олександру Духновичу, покласти квіти та заспівати гімн. 

Мукачево.net

Коментарі

J
Jaroslaw

Brawo Rusini - Rus Zakarpacka powinna posiadac wlasna Autonomie !!!

Л
Лівак

Русинов об'єдинить Ледида через Бушка, Сідора і " Українськый выбор " Медведчука! Най живуть русины!

ДР
дебілам русинам

як жулики зібралися. Спочатку повісили що фестиваль буде "ваша ружа (а може рожа) червена...?? А потім цей сміх -зізд продажних попів та дохторів зварганили...!!!! Завістеся на голузі сухій непотріби!!!

M
McMurphy

Молодим явно нвсрати на русинів - шо дуже радує)))) А з цими шо є буде тоже шо і з комуністами - скоро і цих псевдосепаратиститів не стане!!!!!

У
Ужгород

Убого! Нема інтелекту, нема вогню в очах -- одні старі пердуни

МС
Микола Староста(Жалива)

Жупан став, як Алієв вибирай не вибирай,а керувати буде він. Так сказав сам Віктор Іванович:) Правда зал майже пустий не пригнав йому Віктор Іванович чиляди, для масовки. Видно по фото,що "мероприємство" зірвалося. Шановний адмін забули додати, що почетними гостями, ще були представники "Йоббика".

У
ураааа

хочу най бобинець керую районом, я за микоу! най воша жене на всі чорти з бандов дуди))))

ЧН
чай на двох

Вперед в Європу з крумплями і парадичками!!!!

Н
нерусин

се мені нагадує з'їзд психічно хворих пенсіонерів...

П
Політолог

Сміх тай годі 90% русинських організацій входять в Народну раду - тут Жупан забрехався, як завжди. З фото у залі видно, що зал майже пуситий, це повний провал пробалогівських русинів. Основні русинські організації зараз переорентовуються на Бушка.

P
pfr

ні, не без іронії, наступний з"їзд буде всеберегівський. тамка для них стопудово знайдеться відповідний коргаз.

О
опа

а президента русинів з РДА, майбутнього голови РДА Бобинця чому незапросили? лецовича шабаш проти Бобинця простий фарс! Коля держися ти кращий !

S
sonyi

bilysisty rusinyiv stali ukrajinzi!

НБ
не без іронії

всезакарпатський зїзд. далі буде всевиноградівський.

І
Іван

А у Чинадієві перейменували вул. Духновича знову на тоталітарний режим, чому не перейменували вул. Чапаєва, Космодемянської, Горького, Комсомольську???? А лише Духновича, я сьогодні говорив біля драмтеатру русинам, показував документи аби ті допомогли... але вони лише розводили руками. То які ж вони тоді русини?

Н
Небайдужий

А чому Бушка в Президії не має?

Читайте також