У Мукачеві віддали шану ліквідаторам аварії на ЧАЕС (ФОТО)

8
3

14 грудня в нашій країні традиційно відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Вчора у малому залі виконавчого комітету Мукачівської міської ради відбулося урочисте засідання за участі керівництва міста та громадським активом міської організації “Союз Чорнобиль України” з нагоди цієї пам’ятної події. 

У Мукачеві проживає 269 ліквідаторів, з яких 40 — інвалідів. Саме цим людям ми завдячумо важкою перемогою над вогнем та радіацією.

Заступник міського голови, керуючий справами Олександр Галай висловив щирі вітання героям-ліквідаторам, запевнив, що міська влада і надалі буде опікуватися їхніми проблемами та надавати всіляку підтримку, пише Оксана Копча, практикант відділу з питань внутрішньої Мукачівського міськвиконкому

За поданням голови Мукачівської міської організації  “Союз Чорнобиль України” Олексія Товчка почесні грамоти та цінні подарунки за героїзм, мужність, самовідданість та професіоналізм були вручені:
  1. Глазману В.Б.
  2. Луговому М.Д.
  3. Місару М. В.
  4. Драгуняку І. П.
  5. Коваленку А. П.
  6. Мартину Л. Л.
  7. Орбану В. І.

Перед присутніми виступили також  голова Мукачівської міської організації  “Союз Чорнобиль України” Олексій Товчко, лікар ЦРЛ Тамара Біньковська, заступник начальника відділу державних пільг та компенсаційних виплат управління праці та соціального захисту населення Мукачівського міськвиконкому Віта Феделеш.

Після урочистого “круглого столу” присутні взяли участь у покладанні корзин з квітами до пам’ятника “Дзвони Чорнобиля “ та взяли участь у церковній службі, присвяченій подвигу героїв-ліквідаторів, яку відслужив  настоятель храму Успіння Богородиці о.Сергій Потюк.

Коментарі

М
мукачівець

А тепер ще один саркофак закрили, то давайте і той святкувати, ТРЕТІЙ ДЕНЬ!!! А пільговиків точно лівих багато, особено у виших ешелонах влади! Вилетів чиновник на місце аварії подивитися на пару хвилин і вже дістав статус чернобильця!!!

ВС
володими скиба

То другий день, який ти чорнобилець шо не знає свята? Головне те, шо лем 7 грамот вручили, а другим шо, чи они не заслужили? А відкі статус ліквідатора ЧАЄС 2 кат. має людина з 1984 р. н. !!!!! І не вона одна така. І афганці, і Атошники, і ветерани ВВв, дуже багато лівих.

Ч
чернобилець

А що, мукачівські чернобильці перенесли дату 26 квітня на 15 грудня?

Читайте також