У Мукачеві відкрилася виставка лікаря, який малює душею

15
0

Микола Дуфинець все життя присвятив медицині, працював дільничним лікарем-терапевтом у Чинадіївській дільничній лікарні. У страшні роки після техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС виконував свій громадянський і лікарський обов’язок в зоні лиха, рятував людей. А ще він прекрасно малює, можна сказати на рівні професійних художників.

Самобутній митець сміливо використовує багату кольорову гамму і роботи, приміром, виконані в світло-фіолетових тонах відповідають жанровому характеру твору, зокрема, картини «По задвірках з вечірок», «Різдвяний трапунок», «Одинока лавиця». Зрештою, кожне полотно митця має свій неповторний характер, жанрову змістовність. І не кожен може похвалитися, що брав участь зі своїми роботами в 14 республіканських виставках в Києві, має три персональні виставки в Мукачеві, його твір «Стара Верховина» закупило Міністерство культури України, є його картини навіть в Японії.

На четвертій персональній виставці Миколи Дуфинця в картинній галереї Мукачева митця щиро вітали з новими творчими доробками міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, колега по професії і малярському цеху, Почесний громадянин Мукачева Микола Крилов, заслужений художник України Юрій Сяркевич, народний художник України Золтан Мичка та інші.

На фото: Микола Дуфинець з онуками Юлею та Катеринкою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також