У Мукачеві відкрили картинну виставку до 100-річчя педагогічного закладу (ФОТО)

49
0

В залі міської картинної галереї 1 жовтня 2014 року о 16 годині відбулось урочисте відкриття ювілейної виставки робіт викладачів-художників і студентів, яку приурочено до 100-річчя від дня заснування педагогічного закладу.

Це розмаїття імен і світоглядів, жанрів і технік, адже серед художників – представники усіх шкіл та  напрямків сучасного вітчизняного мистецтва. Твори цілого ряду викладачів експонувалися на багатьох українських та закордонних виставках. Ювілейна експозиція переконливо свідчить про високу професійну рівень авторів.

Твори органічно поєднують непорушні основи класичного образотворчого мистецтва з інноваційними підходами і сміливим, неординарним поглядом на звичні речі. Експозиція є квінтесенцією роботи викладачів та юних студентів, які вже сьогодні не поступаються своїм вчителям у майстерності, жадобі до творчості та підтримці авторитету закарпатської школи образотворчого мистецтва.

Жанрова добірка дуже різноманітна. Тут можна побачити портрети, міські та сільські пейзажі, постановочні натюрморти, абстрактні композиції, виконані в техніці батика, пастозність і соковиту масляну живопис поруч з повітряною і прозорою аквареллю.

Серед учасників виставки можна відзначити таких видатних майстрів пензля як Адальберт Ерделі, Йосип Бокшай, Василь Бурч, Тіберій Йордан, Юрій Герц, Василь Цібере, Іван Романюк, Владислав Бучина, Андрій Іванчо, Тетяна Іванчо, а також студентів коледжу – Ганна Палатаж, Наталія Островська, Мирослава Сусік, Оксана Хома та ін.

На урочистому відкритті виставки виступили директор мукачівської картинної галереї, Заслужений художник України Іванчо А. В., голова міста Мукачева Лендєл З. З., кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України, директор ГПК МДУ Кушнір І.І., Бучина Л.  Л. – Заслужений майстер народної творчості, один із перших випускників музичного відділу педагогічного закладу.

Виставка творчих робіт художників-викладачів та студентів педагогічного коледжу  стала знаковою подією в культурному житті Мукачева.
Виставку можна відвідати до 8 жовтня. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також