У Мукачеві відомий живописець Юрій Сяркевич представить 40 своїх робіт (ФОТО)

80
0

6 травня о 16 годині в Мукачівській міській картинній галереї відбудеться відкриття персональної виставки Заслуженого художника України, живописця Юрія Сяркевича, приуроченої до його 70-річчя.

Юрій Іванович Сяркевич народився 4 травня 1944 року у м. Жовква Львівської області. У 1963 році закінчив Яворівське художнє училище. Викладачами по фаху були Івасюк І. М. та Ковальов М. М.  У 1971р. закінчив Львівську академію мистецтв. Професори по фаху – Іван Скобало, Данило Довбушинський , Іван Севера, Володимир Овсійчук.

У 1989р. прийнятий до Національної спілки художників України.

В 2004 році удостоєний звання Заслуженого художника України.

В 2014 році – лауреат премії  ім. А. Ерделі та Й. Бокшая.

Сяркевич Юрій  – постійний учасник міжнародних пленерів на Закарпатті. Його роботи закуплені дирекцією виставок НСХУ. Робота «Міжгірський перевал» знаходиться в Закарпатському художньому музеї ім. Й. Бокшая.

Акварель художника «Золота осінь», експонувалася в 1989р. Третьяковською галереєю в Москві. Роботи художника виставлялися у Польщі, Словаччині, Угорщині , Югославії, Румунії, Франції, США.

Полотна Сяркевича знаходяться у колекціях відомих українських та закордонних поціновувачів образотворчого мистецтва, приватних галереях Великобританії, США, Канади, Аргентини, Німеччини,  Австрії, Ізраїлю, Чехії.

Персональні виставки художника відбувалися в Києві, Львові, Ужгороді, Мукачеві та Жовкві. Вчителями та наставниками художника на Закарпатті були А. Кашшай, І. Шутєв, З.Шолтес, М. Сапатюк.

На цьогорічній ювілейній виставці художник представлятиме  40 своїх робіт, виконаних в області живопису.

Виставка триватиме до 17 травня.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також