У Мукачеві відзначили День Святого Мартина та визначили найкращі дитячі ліхтарики (ФОТО, ВІДЕО)

19
12

Сьогодні, 14 листопада, на центральній площі міста Мукачева відбувся ІV-Мукачівський міський фестиваль «День Святого Мартина у Мукачеві».

Перед початком дійства  для присутніх виступив ансамбль старовинної музики Kings & Beggars (м. Львів) який створив атмосферу епохи Середньовіччя.

Рівно о 18:00 годині, коли забили куранти на площі розпочалось дійство хореографічної постановки.

Вже традиційно, діти з різних шкіл міста власноруч виготовляли ліхтарики щоб взяти участь у святковій ході. Вони урочисто пройшлись площею та вишикувались навколо.

Привітати гостей та мукачівців прийшов мер міста Андрій Балога, який провів ритуал «Даровання вина землі» окропивши червоним напоєм площу на ній розпочалась театралізація легенди Святого Мартина. Як і кожен рік діти дуже чекали головного героя Мартина, який вийшов на білому коні.

Одразу після було оголошено переможців за підсумками міського конкурсу на кращу розмальовку «Святий Мартин: історія та легенди»:

ІІІ Місце

  • Абель Іванна – ДНЗ №25
  • Маляр Анна – ДНЗ № 20
  • Дошкільний навчальний заклад №3 (колективна робота)

ІІ місце

  • Андялош Тіберія - ДНЗ №6
  • Ільницький Ростислав – ДНЗ №28

І місце

  • Сташко Євгенія – ДНЗ №34

Переможці міського конкурсу «Чарівний ліхтарик»:

ІІ місце

  • Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія
  • Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10
  • Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7

ІІ місце

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11
Міський Будинок школярів

І місце

  • Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. О.С.Пушкіна

Гран-прі отримав колектив спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №16.

Кожному учаснику ліхтарикової ходи було вручено солодкий подарунок.

Перед глядачами виступили лицарі, які влаштували справжній бій у латах та холодною зброєю.

Фаєр-шоу, яке присутнє на кожному фестивалі знову здивувало малечу грандіозним виступом. Виступ дивіться на відео, хоча на ньому не передати всю красу.

Цьогорічний фестиваль Святого Мартина у Мукачеві вдався на славу!

Більш якісніші фотографії та відео дивться трохи згодом. 

Мukachevo.net

 

Коментарі

В
ваня

Найкращі в м.Мукачево ціни на ноутбуки, планшети, смартфони у «Комп'ютерному Всесвіті» Неймовірно низькі ціни! Смартфон з 3G від 1299 грн Ноутбук – ЛИШЕ 6199 грн.!ОПЛАТА ЧАСТИНАМИ Планшет з 3G – 1489 грн ОПЛАТА ЧАСТИНАМИ А також ІНШІ АКЦІЙНІ ноутбуки, планшети, смартфони, акустичні системи чекають на Вас у «Комп'ютерному Всесвіті»! Оплата частинами .Кредит м. Мукачево Старий Латоричний Двір вул. Достоєвського, 10 Телефон: 0504365120

Z
Zoltan

Несмотря на плохую погоду в воскресенье после обеда поехал с друззями в Мункач. Думал, поем немоножко гусинного мяса, ведь после святого Мартона гуси главные "герои" этого праздника! Но не нашел ни куска: шашлык, колбаса, картошка, бограчгуляш, вино, самогонка, мед. Весь ассортимент. Так что мне кажется, фестиваль получился совсем не на славу :(

М
Мама

Порядні мукачівці на це свято ведуть діточок подивитися на гарне шоу, готують ліхтарики і малюнки на тему свята а ко хоче ся напити і зїсти бограча на іде у генделик. Кожен бачить лиш те що хоче бачити.Організторам свята браво! І браво авторам ліхтариків.

ДС
До старости

Ти лох. Іменно шо він все рішає. І багато шо може, робить, і буде робити.

В
Василь

Дниська попробовавим бограч коло єдної з палаток, лем ся розстроїв, блюдо боло ледва теплоє, м'ясо плавало у тарілі із тушонки, та і крумплі боли не до кунця доварені. Шкода ми боло грошів котрі на се їстиво витративім, ліпше погарчик доброго вина упивім би.

С
Староста

И этот ребенок мер города.сопля которая ничего не решает.позор мукачеву за выбор.

М
мама

Хотілося би побачити фото ліхтарів-переможців!!!

W
Www

Мукачево найкраще

ДЧ
Дійсто чудове

Якщо раньше на видному місці були місцеві традиції, то на сьогоднінньому святі вони заховані на задньому плані. На ипередньому плані здорові палатки з м'ясилом, крумплями (бограча не видів) та заводською паленкою. Стаття 178. Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді Розпивання спиртних напоїв на вулицях, на стадiонах, у скверах, парках, у всiх видах громадського транспорту та в iнших громадських мiсцях, крiм пiдприємств торгiвлi i громадського харчування, в яких продаж спиртних напоїв на розлив дозволений виконавчим комiтетом мiсцевої Ради народних депутатiв, або поява в громадських мiсцях у п'яному виглядi, що ображає людську гiднiсть i громадську мораль, - тягне за собою попередження або накладення штрафу вiд одного до п'яти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян. Тi самi дiї, вчиненi повторно протягом року пiсля застосування заходiв адмiнiстративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу вiд трьох до семи неопод

ДМ
до мукачівця

Та не прагнути треба,а робити!!!!!!!

М
мукачіець

Мера потрібно підтримати,а не принижувати з перших днів. Людина прагне щось зробити для міста корисне, наберімося терпіння.

)
)))

Ізясь пянка у вариши)))

Читайте також