У Мукачеві вшанували афганців (ФОТО)

6
0

То не випадково, що воїнів-інтернаціоналістів у нашому народі називають «людьми великої відваги і кристально чистої душі».

Найчастіше,  не з власної волі,  вони пройшли жорстоке горнило в «гарячих точках» на територіях інших держав, гідно виконали свій військовий обов’язок. Там, на чужій землі,  вони пройшли сувору перевірку на мужність і відвагу, бойове братерство. 23 роки тому останній воїн-інтернаціоналіст повернувся з Афганістану на Батьківщину, змінив уніформу на цивільний піджак. Але життєвий досвід, моральні якості воїнів-інтернаціоналістів, активна громадянська позиція,  ось уже скоро чверть віку,  служать зміцненню стабільності, взаєморозумінню та злагоді в Мукачеві,  Закарпатській області, Україні.

Напередодні 23-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану  у малому залі міськвиконкому відбулася зустріч голів ветеранських організацій   Мукачева Василя Сувирди, Олега Репіна, Івана Свища та Віталія Семенчука  з секретарем міської ради Іваном Маняком, начальником відділу внутрішньої політики Іваном Лендьєлом та заступником головного лікаря Мукачівської ЦРЛ по поліклінічній частині Юрієм Головчаком. На ній ішлося про більш якісне і повніше забезпечення  воїнів-інтернаціоналістів медичним лікуванням, необхідними медикаментозними препаратами, більш повною і дієвішою турботою про тих, хто потребує особливого догляду. Як заявив Іван Маняк, для міської влади завжди першочерговим  залишалося питання  соціального захисту учасників бойових дій, військових інвалідів,  і  сімей загиблих в Афганістані воїнів-інтернаціоналістів.

Відтак, від імені голови Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) С.Червонописького, за активні участь у громадському житті, особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту ветеранів та популяризацію ветеранського руху Івана Лендьєла було нагороджено Грамотою.

Сьогодні, 14 лютого, у м. Мукачево, за участі міського голови Мукачева та його заступників, керівників ветеранських організацій воїнів-інтернаціоналістів, відбулося покладання вінків і квітів нашої невмирущої пам’яті  до  пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Потім панахиду по загиблих у «гарячих точках» відслужив високопреосвященний архієпископ Мукачево-Ужгородської православної єпархії Феодор та декан Мукачева, настоятель греко-католицького Успенського собору, ставрофорний протоієрей о.Йосип Ловска.

Затим, у міському Будинку культури відбулися урочистості з нагоди 23-ї річниці виводу обмеженого контингенту радянських військ з території Афганістану. Міський голова Золтан Ленд’єл щиро привітав воїнів-інтернаціоналістів побажав усім присутнім життя під мирним небом, щоб воно якомога повніше було наповнене щастям, здоров’ям і впевненістю не тільки у завтрашньому дні, але у світлому майбутньому, щоб жахіття війни ніколи не повернулися і не втрутилися у наше радісне, мирне життя. Міський голова, міськрайонний  військовий комісар Мукачева   Мошковський та архієпископ Феодор  нагородили велику групу воїнів-інтернаціоналістів Почесними грамотами, подяками й цінними подарунками. А талановиті аматори сцени подарували присутнім незабутній вдячний концерт.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також