У Мукачівській РДА згадали загиблих при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)

4
2

23 квітня, у Мукачівській РДА відбулось засідання за «круглим столом» з представниками громадської організації «Союз Чорнобиль України» з нагоди 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Відбулось воно за участі т.в.о. голови Мукачівської райдержадміністрації Василя Кубарича та голови Мукачівської районної ради Івана Михайла, представників ветеранських та афганських організацій району, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій району.

Засідання розпочали учні Ракошинської ЗОШ І-ІІІ ступенів виступом про історичні події, які відбувалися під час та після аварії на Чорнобильській АЕС, також розповіли про героїв, що ціною свого життя боролися з страшною трагедією. В ході заходу було продемонстровано документальний фільм про Чорнобильську катастрофу «Чорнобиль».

Під час даного дійства вшановано хвилиною мовчання загиблих учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, після чого було делеговано представників громадської організації чорнобильців вшанувати пам'ять загиблих ліквідаторів покладанням квітів і вінків біля пам’ятника «Дзвони Чорнобиля».

Далі виступили перед присутніми керівники району та відзначили представників Чорнобильської організації Подяками за активну громадську позицію, мужність і героїзм, проявлений під час ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

У ході зустрічі обговорено питання забезпечення соціального захисту учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи та їх сімей. Також присутні мали можливість задати питання керівникам та представникам запрошених служб та організацій району, які надали змістовні роз`яснення та компетентні відповіді щодо змін в пенсійному законодавстві, медичному забезпеченні, порядок та норми надання пільг даній категорії населення природного газу та електроенергії.

Підсумки засідання підвів голова громадської організації «Союз Чорнобиль Україна» Іван Герц, який подякував за конструктивний діалог та надані роз’яснення керівниками організацій та служб району, повідомляє Мукачівська РДА.

Коментарі

ВЗ
Вася забий на них

я тоже чернобилец, аби ня кликали, та бим не пушов, слухати їх брехню,узбагойся, сокоти здоровля,ти їм не нужен, ти нужен своїм рідним.

В
Василь

А більше ніхто не заслужив? Я теж ліквідатор ЧАЄС, але мені не дали жмаканого папірця, я навіть не знав за збори, і не я один такий. А там сидять деякі які взагалі не були в зоні ЧАЄС, або були в Зеленому мисі поза 30 км. зоною, от такі у нас "ліквідатори".

Читайте також