У мукачівському драмтеатрі відкрилась фотовиставка присвячена ветеранам ВВВ (ФОТО)

12
0

Сьогодні, 24 жовтня, у приміщенні Закарпатського обласного російського драмтеатру відкрилась фотовиставка робіт відомих мукачівських фотографів та виставка дитячих картин присвячена 69-річниці визволення Закарпаття від німецько-фашистських загарбників.

Мукачево, в черговий раз, готується відзначити річницю визволення рідного міста від фашистських окупантів.  

Як відомо, 26 жовтня 1944 року радянська армія остаточно звільнила місто Мукачево, а вже через два дні - 28 жовтня - всю іншу теритрію Закарпаття, а з ним - й етнічну частину території України.

Тому, міська влада Мукачева ретельно готується до святкування чергової, 69 - річниці визволення регіону.

До загальноміського плану заходів увійшло й відкриття фотовиставки, присвяченої ветеранам Великої Вітчизняної війни, які проживають в Мукачеві. На виставці були представлені роботи відомого мукачівського фотографа Петра Паровінчака, Миколи Рішка, Івана Лендьєла та всіх інших бажаючих, хто хотів передати свої враження через фотоплівку. На фотографіях, в основному, були показані моменти урочистих подій, святкових парадів, концертів, які свого часу проводили для ветеранів міста.

Варто відмітити, що на відкритті були присутні й представники керівництва міста: міський голова Золтан Ленд'єл, заступники мера - Михайло Лабош та Ігор Радиш, секретар міської ради - Іван Маняк, а також ветерани, які з великим задоволення насолоджувались роботами митців. 

Разом з цим, у художній виставці взяли участь і роботи учнів Мукачівської художньої школи, які зобразили на папері власне бачення сучасного міста.  

Нагадуємо, що завтра об 11.15 відбудеться урочисте покладання квітів до обеліску Невідомому солдату, а з 12.00 святкування перенесеться до центрального залу драмтеатру, де керівництво міста вітатиме ветеранів з нагоди 69-річниці визволення Мукачева та Закарпаття від німецьких окупантів.

Мукачево.net 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також