У Мукачівському міськвідділі заклали капсулу під забудову каплички (ФОТО)

17
16

Сьогодні, 6 липня, в переддень великого християнського свята – дня Івана Хрестителя, у Мукачівському міському відділі міліції освятили камінь і заклали капсулу для будівництва каплички в дворі правоохоронного органу. Очолив Богослужіння Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Після закладення капсули для будівництва каплички, яка буде освячена на честь Архістратига Михаїла, архієпископ зазначив, що будівництво каплиці  у дворі міського відділу - дуже благородна справа. Також Владика Феодор підтримав і подякував начальнику Мукачівського міського відділу полковнику міліції Василю Швенді, який виявив бажання звести невеличку святиню, яка стане духовним місцем для кожного працівника міліції. 

 
А названа майбутня капличка на честь Архістратига Михаїла насамеперд тому, що Архангел є одним з найбільш шанованих біблейських персонажів, переможцем зла, заступником воїнів, які б'ються за праведну справу. 
 
Наприкінці владика закликав на всіх благословення Боже і побажав всім міцного здоров'я, успіхів у службі і миру.
 

Коментарі

С
Студія

Шановні то все добре ви пишете, але незнаєте суті самої. Добре грань гребсти чужими руками. І туй так само. Строїть за бабки зеків, які сидять у КПЗ. ( Кісіля, Джокія, і других) так шо не хваліть того брихацького Швенду і його прихвостів замів. А цікаво як будуть зеки до тої каплички ходити, може їх Швенди зам Ганькович (вуйко Джокія він же Ганькович) буде туда водити.

ВЗ
вуйко з бугра

МП рулит в Мукочево я в шоці,ніхто не розуміе що не віра а бізнес рашшен

ТЄ
то є то

Дякую!) Теж поздоровляю!) не бачу сенсу сперечатись. і до речі...суть не в тому, хто поставить каплицю. суть в тому, що по нашим законам не має там ніхто нич ставити. або всі ставлять - або нико. Іще розумію, кіби УМВС в лісі був. но то ж у самому центрі Мукачева. та же православна церква того же патрірхату - за пару метрів. Ко їм не дає туда ходити?

П
пожар

не вижу смисла дальше про шось відписувати, ти дискусію перетворив на спор, щасливо, з Празником)

ТЄ
то є то

До чого тут це посилання?) http://www.goldentime.ru/nbk_31.htm - прочитав. як уже сказано - Росія і Україна - другий світ. нас ся не касають їхні хохляцькі ай мацкальські проблеми. Люди з вищою освітою вікіпедію не цитують. там купа помилок. для того щоб знати різницю між православними греко-католиками в мукачеві періода 1946-1989 - не треба читати вікіпедій. доста було тут жити. А кого тут не було в тот час - тому вікіпедія не поможе - най ліпше нянька зазвідає а не вірить казкам. я живий свідок - до 1989 року всі храми були зайняті упитаними православними попами. греко-католики збирались підпільно. якщо їх ловили - то могли звільнити з роботи ци посадити в тюрму. за православіє - не садили. Вони свободно мали монополію на чужі храми. Гроші з прихожан ішли прямо в Москву.

П
пожар

:) но кідь ти рішив зо мнов дискутірувати, давай договоримеся, аргументом є хотяя-би стаття з вікіпедії - інакше пустий трьоп і прєдположенія. Ти хочеш уповісти ош православні священники катували уніатських ?) у чому они винуваті ? http://www.goldentime.ru/nbk_31.htm на, ознакомся, оби мені не боло смішно тебе читати) а на рахунок долі православних архієреїв 45-89 роки, вкусно їли, файно спали, кідь хоч, дам ти свій скайп, поговориме, кідь ти є толерантний та не треба такоє писати, бо дойдеме до того шо православні діякони бухають, а уніатські нюхають ( лічно відів ) а православні попи возяться на мерсах, а католицькі *буть дітий, то усьо дурноє...

F
FBI

Хлопці не сперечйтеся за віру. Ви обоє праві. А от наші Органи перестануть брати хабарі бо будуть діставати кадилом по голові і змушені будуть говорити тільки правду свому начальству. Доречі начальник у нас МОЛОДЕЦЬ за таку ініціативу.

ТЄ
то є то

Православних садили і ганяли? Де? тут православних 200-300 років не було. На Україні ци в Росії садили? то ся нас не касає. другий світ - другі проблеми. А по факту тут - посадили греко-католицьких священників у тюрми. катували їх, убивали. а тих хто вернувся з лісоповалу - їм ніколи не позволили бути священниками у їхніх же храмах. І поклонялися Богу вони в підпіллі. І кіть ловили - знову в тюрмі садили. А православні священники зайняли чужі храми і спокійно собі там правили. Нико їх там не переслідував. Тому що в ті храми їх пустили з відома КГБ. Хоть один був греко-католик допущений в свій храм між 1946 і 1989 роками? Так що не треба розказувати що так само переслідували. Бо то брехня. так шо остав галичан в покої і почитай біографію Теодора Ромжі, Хіри, Семедія, Маргітича, Бендаса і всіх інших. І порівняй з тяжкою судьбою православних ієрархів Закарпаття між 1946 і 1989 роком. Вкусно їли і мягко спали вони. Так шо по ходу нянько твій правий.

П
пожар

повірь, я русин, може і більший чим ти, у мене тато і мама уніати, а я православний, так-ся стало, но ти не зовсім правий... то шо ти говориш - предположеніє і істєріки галичан з їхньов теорійов заговора ( прадідо мій тоже "отдихав" у лагерях ) православних священників так же садили, ганяли, они так же страдали. А у твоїх словах то боло давно ( чуть-ісь не написав давно і не правда :) ) я лиш вижу свого татка, коли ниє аргументів і доводів начинаєся " нє такой уж он і красний, етот свєтофор" ...

ТЄ
то є то

Пожару: за оскорблєніє - перебач! то що було майже півтисячі років тому назад - то одно. реально давно було. а то що ще живі люди які були свідками як убивали Ромжу - то історія наших днів. Коли була унія 1646 року - нич страшного не було. Ще 70 років були православні громади. Був поступовий процес. Никого не посилали в Гулаг. А в 1944 році радянські грабітєлі і насільнікі під страхом смерті зробили з Подкарпатської Русі частину України. В 1946 році зробили нас православними і послали на муки сотні священників і прислали на їх місто кгбістів в православних рясах. так шо сміятися будемо над тими в кого не є ніякого почуття справедливості.

П
пожар

я тебе не оскорбляв, я сказав факт, який больно ранив уніята, не підтримую радянський режим і всьо шо з ним звязано, а ти хочеш уповісти ош туй не боло православія ? а шо боло ДО Ужгородської унії ??? по-мойому - православіє (У?жгородська у?нія 1646 — акт церковного об'єднання з Римом 63 закарпатських священиків Мукачевської православної єпархії, укладений 24 квітня 1646 року в Ужгороді з еґерським римо-католицьким єпископом Ю. Якушичем.) а знаєш кілько боло усього православних свяженників ???? більше 250... які боли протів, но тих 63 - боло доста, кідь ти після сього найдеш іщи даякісь РОЗУМНІ аргументи, із превеликим задоволенням посміюся з тебе - уніата з обострьонним чуством справедливості і не глибоким знанням історії! arividerchi

ТЄ
то є то

стаття 35( ч.3) Конституції України: Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова. так шо засуньте свою найбільшу громаду собі у рітю.

ТЄ
то є то

для "Пожара"( потомка радянських окупантів): православні тут прийшли на штиках комуністичних бандитів в 1944 році. доти їх тут не було (була правда одна церква в Ужгороді. на набережній.) так що не треба про галичан. позирай на свою рязанську харю.

П
пожар

P.S православна громада в Мукачеві, як і в області загалом - найбільш. Демократія, шановні

П
пожар

то є то нік истинного галицького уніата - роскольніка...

ТЄ
то є то

А що, Україна вже не світська держава??? "... яка стане духовним місцем для кожного працівника міліції." - чому кожного? хіба в міліції тільки православні? А якщо інші (католики, протестанти) захочуть звести каплички в тому дворі? "...заступником воїнів, які б'ються за праведну справу". - відколи мамона стала праведною справою?

Читайте також