У Мукачівському відділі культури детально пояснили підвищення оплати у мистецьких школах міста (ВІДЕО)

10
6

Начальниця Мукачівський відділ культури та молодіжної політики Ірина Калій прокоментувала підвищення батьківської оплати в мистецьких школах міста.

У школі мистецтв імені Степана Мартона, хоровій школі хлопчиків та юнаків, а також в художній школі навчається 1070 дітей.

40% учнів мають право на пільги та навчаються безплатно, ще 15 отримують стипендії й звільнені від оплати за навчання.

Утримання 3 мистецьких шкіл в рік обходиться місцевому бюджету у 24 млн грн, з яких 22 потрібно на заробітну плату.

Загалом в Мукачівській громаді є 9 закладів культури.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Мукачівець

Тобто із завивань декотрих батьків МИ , мукачівці , маємо подбати про ваші "хот€лкі" ? Не можете оплатити , то йдіть на інші роботи , заробітки і т.д. Свої хобі , "не дуже" й талановитих чад , подбайте самі. Є й інші потреби в місті . Ціла громада не має забезпечувати ваші забаганки .

В
Вуйко

Кить художникі мавуть їхати на заробітки один мій відомий цімбор так і поїхав, нащо ті картини най порузуміють батьки освіта то не для бідних жебраків, то е для багатих .а вчитель що вчить вун шо мае на мівіні бути чи лише на крумплях приватні уроки нехай платять діточкам і толк і якість май ліпша буде з тої освіти

Я
Ясновидець

Вони в довгу грають. Наступний крок - це скорочення вчителів, а потім Художню школу перетворять в комерційний заклад. Доречі, це вже друга спроба.

В
Василь

нашто нам культура та мистецтво? Поїхати на заработки мош хоть коли

РМ
Розум має бути

По- перше, це аж ніяк ніяке не пояснення. По- друге, у нас і так "поклали" на культуру. Можливо тому, що нею займаються не надто близькі до культури люди. Це веде до того, що ми , а надто, наші діти, не знають звичаїв, не розвиваються в естетичному плані. З жахом дізнаєшся, що молоді люди за своє життя не були в кінотеатрі, театрі, не бачили жодної виставки, про те, що ходили на концерти також, напевне, не варто писати, про бібліотеку і читання книг взагалі мовчу. Кого ви хочете виростити, бездушних роботів ? Звичайно, можна аргументувати таке підвищення, але біда в тому, що наші "круті" придумані невігласами закони, не захишають тих, хто має трішечки більше, ніж мало забезпечений і тут же "влітає" у різних ситуаціях на не підйомні суми . Думаю, 50 гривень підвищення, ну, може 100, люди б " проковтнули , але, вибачне, 100% - це свинство. Бо, по- третє, вірус, ліки, людей скорочують, переводять на нижчу оплату, товари не продаються, продукти злітають у цінах.

Р
Рима

Ой зіграй но дівко на сопілці

Читайте також