Словацький грибник неподалік Закарпаття знайшов унікальні шоломи епохи пізньої бронзи (ФОТО)

9574 5

Музей Східної Словаччини в Кошице представив два унікальні бронзові шоломи епохи пізньої бронзи, які випадково знайшов грибник.

Унікальні бронзові шоломи знайшов грибник минулого року поблизу села Трховіште в окрузі Міхаловце. У січні цього року знахідку була передана до музею. Про це Регіональній раді з охорони пам'яток повідомив археолог музею Даріус Гашай.

"Ця цінна знахідка складається з двох бронзових шоломів, частково приклеєних один до одного. Також були дві пари захисних накладок на щоки і два спіральних нарукавника", — сказав Роберт Поллак, директор музею, якого цитує новинна стрічка SITA.

Людина, яка знайшла артефакти, побажала залишитися невідомою. Археолог разом з колегою з Регіональної ради з охорони пам'яток детально обстежив місце знахідки.

Знахідка, вартістю приблизно 60 000 євро, тепер є власністю держави. За словами Поллака, музей разом з Кошицьким самоврядним краєм звернувся з проханням додати її до колекції музею.

Знахідки шоломів епохи бронзи є рідкісними не тільки в Словаччині, але і в усій Європі, стверджують експерти.

Коментарі

ҐС
Ґандоніо Страпонні

Но тать се же класіка, других учити жити і розказовати яким геройом треба боти коли своя гузиця впорядку

ДШ
До шевченка

Якби той шевченко вчився як треба , то не пропив і прогуляв своє "барське" існування в Петербурзі по кабаках і з великою кількістю баб , що його й обманули .... Закликаючи інших "рвати кайдани" , сам вів праздний образ існування !

Ш
шевченко

якби учились так як треба, то і мудрість би була своя

ХІ
Хаваї і Хонолулу

Trhoviste треба читати як ТрГовіштє, по нашому Торговиця. Словаки звук «х» передають “ch”, а «г» літерою «h”. Мацкальня, яка славиться бажанням ушитко спотворювати, неваловшна по нехотінню уповісти звук «г». Не треба їх мавпувати. треба слухати оригінальну мову. Дякуву за розуміння.

Читайте також