У Миколаївській області знайшли паровоз для Боржавської вузькоколійки (ФОТО)

14
1

На початку минулого тижня робоча група ентузіастів відвідали Миколаївську область - місто Миколаїв та місто Новий Буг.

Така локація вибрана не випадково - там зберігаються вцілілі паровози серії ГР, які колись експлуатувалися на Боржавській вузькоколійці, і які активісти мають намір відновити до робочого стану за умови досягнення згоди громад цих міст. 

Зустріч відбулася за особистої присутності начальника обласного управління туризму  Ман Дениса, який в ці дні перебував в Одесі на регіональному туристичному форумі. В зустрічі приймали участь представники ГО "Боржавська ініціатива" Денис Добра  та товариства "OstGleise" Себастьян Тролле.

З даного питання було проведені зустрічі з головою Миколаївської ОДА Меріковим Вадимом Івановичем, заступником міського голови міста Миколаїв - Шевченко Євгеном Валерійовичем. В місті Новий Буг зустріч відбулася з мером міста Лагодієнко Максимом Олександровичем, головою районної ради та районної адміністрації.   

Такий формат зустрічей продиктований тим, що історичні технічні обєкти перебувають у комунальній власності міст і їх долю має вирішувати громада в особі депутатів місцевих рад. Важливим чинником при визначеннні подальшої долі паровозів є те, що якщо їх залишити в такому вигляді ще на пару років, то вони можуть бути навіки втрачені.

В ході дискусії і обміні думок робоча група висловила пропозицію про налагодження взаємновигідної співпраці в збереженні паровозів через заміщення на інші атрактивні об'єкти та певної грошової компнесації. Керрівник обласного управління туризму Закарпатської ОДА Денис Ман вислови пропозицію на рівні Закарпатської та Миколаївської областей та зацікавлених міст підписати угоду про співпрацю як по проекту "Паровоз для Боржави", так і по інших - зокрема розвитку туристичних обмінів.

 

Коментарі

НБ
Ноий Буг

Жителі Нового Буга не відадуть ,тому як ціна цього паравозу становить на сьогоднішній день 300000 тис. євро. Це наша історія,його притянув колишній Мер міста Котков.Так що збирае\ємо громаду і все

Читайте також