У новому парламенті буде коаліція з 2-3 політсил - експерт

8
0

Політолог, апірант кафедри політології та державного управління УжНУ Михайло Шелемба про результати національного екзитполу.

- Це було досить очікувано. Ще на старті виборчих гонок Блоку Петра Порошенка соціологи давали великі результати – від 20 до 39 %. Однак рейтинги трішки менші за прогнозовані, бо він зараз при владі і саме на нього сипався шквал критики за те, що тепер відбувається в країні. Опозиційний блок зрозуміло, що мав бути серед лідерів, за інших умов вибори б просто не відбулися. Кандидати від Партії Регіонів, які мали великий вплив при минулій владі тільки тому і пішли цього разу на вибори, бо знали, що наберуть свої відсотки.

У свою чергу Народний фронт бачити на другому місці не зовсім очікувано. Прорахувати скільки набере ця новостворена політична сила соціологам до виборів не вдавалось, адже їх рейтинги щодня мінялись.

Гриценко ж, наприклад, відзначився малопомітною передвиборчою кампанією, його повністю затьмарив Народний Фронт. Це не є несподівано, бо він щоразу знаходився в межах похибки, прохідної до Верховної Ради.

Вважаю, що у майбутньому парламенті ми матимемо коаліцію з двох-трьох політичних сил. Народний Фронт і Блок Петра Порошенка швидше за все 50 на 50 розділятимуть владу. Але це залежатиме ще й від кількості мажоритарників, які пройдуть по окремих округах, - зауважив Михайло Шелемба.

Мукачево.Net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також