У Нижніх Воротах затримали вантажівку із незаконно видобутим андезитом (ФОТО)

19
11

21 квітня о 16:40 екіпаж мукачівських патрульних, який несе службу в пункті пропуску Нижні Ворота зупинив вантажний автомобіль DAF за порушення правил дорожнього руху.

Перевіряючи документи та проводячи поверхневий огляд автомобіля патрульні звернули увагу на вантаж, що перевозився. В причепі автомобіля знаходилась кам’яна плитка, схожа на андезит, на видобування якого необхідно мати спеціальний дозвіл і який є надзвичайно цінним матеріалом.

Водій не надав жодної товаро-транспортної накладної. До того ж, керманич повідомив, що не знав про необхідність мати при собі будь-які документи на вантаж і взагалі не уявляє звідки що везе.

Така відповідь водія та відсутність інформації про походження андезиту й дозволу на його перевезення дали підстави поліцейським розцінювати камінь як незаконно добутий. То ж полісмени викликали слідчо-оперативну групу для з’ясування всіх обставин події.

Хочемо наголосити, що андезит є міцним, популярним, дорогим природнім матеріалом. Це саме той камінь, яким будівельники облицьовують фундаменти, будинки, паркани та доріжки. Поклади його на Закарпаття дуже великі, але офіційних копалень лише дві. А отримання дозволу на видобуток довготривала та дорога процедура. Особливо це стосується відносно невеликої кількості каменю. То ж браконьєри, нехтуючи законодавством, самовільно викопують дорогоцінний матеріал для власних потреб або продажу. Тим самим нищать природу, завдають шкоду екосистемі та економіці країни, збуваючи цінний камінь на чорному ринку.

Спіймати крадіїв надзвичайно складно оскільки браконьєри перевозять андезит під виглядом щебеню або звичайної кам’яної плитки.

Але завдяки сумлінним діям та прискіпливості патрульних сьогодні на одне правопорушення і цій сфері стало менше.

Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві наголошує, злочини проти природи є так само небезпечними як і всі інші. Не будьте байдужі до свого краю та екосистеми. Якщо Вам відомі будь-які факти незаконного видобутку цінного каміння – повідомте про це на 102.

Фото родовищ з відеоматеріалів каналу ICTV

Коментарі

ДП
До простяка

Тут пишуть не за людей які там ризикують життям шоб той камінь викопати, а за тих хто кришує то всьо і отримує гроші. За тих людей хто там копає ніхто не думає. За іх безпеку і тд. Якби вони офіційно там працювали то мали б і зарплату і захист!

П
Простяк

Они за люди недумавуть вопще. Я йсі пі....ри шо пишуть ху... Ню та люди налавуть їм шо уздихавуть прежде времено. Чорт возьмеїх у обійми. Бо там зароблявуть люди оби вижити ! Усьо паскудечному житті . Бох палицив нийде бити !!!!!!

Л
Лойчі

Людей перетворили у жебраків. Заробляють як можуть. Ідіть ви та спробуйте добувати каміня і подивитеся яка легка праця і легкі гроші. Сім'ї їхні ви годувати будете? Люди народилися і виросли у цих селах, то їхня земля і їхні кар'єри! Най собі заробляють. Убивати і грабувати не йдуть і то добре. Треба щоб держава ішла на зустріч і давала ліцензії людям щоб податки платили у сільську раду.

С
Справедливий

Перевірте законність видобутку андезиту у Лохівському карєрі Мукачівського району.Там вивозять фурами андезит для облицювання.Кажуть, що незаконний видобуток кришує Пашкуляка.

1
111

Назвіть організації, які мають ліцензії.

З
Заноза

Люди заробляють як можуть, дайте можливiсть заробити на пiдриємствi а тут вже всi руки вмивають, чекають iнвестора. А що, саме iнвестору запропонують викопати цей андизит за смiшними цiнами, щоб той продав вже по дорогим. Кому вiд цього легше, природа буде страдати бiльше вiд iнвестора чим вiд наших нелегальних копачiв, iнвестор прийде з екскаватором та динамiтом, так що тут треба добре розбиратися хто кому довжен i що. Створювати артілi — добровільне об'єднання осіб для досягнення спільною працею певних господарських цілей, а цих iнвесторiв та їх поплiчникiв пускати боком.

1
123

Запитайте у ЧубіркиІ.І. - Прилизаного обл депутата.Скільки з його так званого карьеру вивозять каміння.

1
123

Ласло Срага кришує з шайкою мелочі під патронами МВС і Екс МВС, так і пишіть

1
123

Ментура кришує і видобуток в с Негрово Доробратово Іршавського району. З центральної дороги вже видні скелі видобутків лісових і безкарність....

А
Арданово

В с. Арданово те саме, голова села кришує незаконний карєр

Л
Ласло

Відправте поліцію у село Доробратово, де тонами вивозять цей камінь і перевозку якого кришують місцеві "решали"

Читайте також