У Орбана хочуть окремої зустрічі з Гриневич та попереджають, що «Україна може втратити друга»

8
25

Саме такі заяви пролунали після одностайного ухвалення в угорському парламенті різкої резолюції щодо українського закону про освіту.

Так, керівник офісу прем’єр міністра й дуже близький до Віктора Орбана Янош Лазар на щотижневому брифінгу заявив журналістам, що «Україна втратить друга», якщо президент Порошенко підпише закон про освіту.

Водночас, вже наприкінці тижня міністр людських ресурсів Угорщини Золтан Балог надіслав лист українському міністру освіти Лілії Гриневич із пропозицією зустрітися віч-на-віч та обговорити «справжню причину і ціль» ухвалення закону про освіту. На думку угорського урядовця ця зустріч могла би відбутися в Берегові на відкритті нового навчального року в Інституті імені Ференца Ракоці ІІ.

Коментарі

М
Михайло

І що голвне.Україна в цому рейтингу з 91 року тільки опускаєтся................Вільне падіння https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%92%D0%92%D0%9F_(%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%96%D0%BD%D0%B0%D0%BB)_%D0%BD%D0%B0_%D0%B4%D1%83%D1%88%D1%83_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F

М
Михайло

До 12.24.....ВВП Папуа нової гвинеї або Судану вище ніж у України!!!!!Споконвічні Європейці кажете????????:)

0
08,27

Угорці били комуністів у 1956 році,мають великий ввп.Ні одна бувша радянська республіка не має великий ввп.От наприклад любима тобі Росія має менший ввп ніж Португалія.Населення у Росії 144 міліони,у Португалії 11 міліонів.Чому угорці,поляки,румуни,болгари,бувші югославви,словаки живуть краще. Бо мали кордони із цивілізованими країнами,завжди ненавіділи почивший в обозі срср.

ДЮ
До Юри

ВВП наших країн в порівнянні. Украина 11.08.2017 93.27 USD млрд. Венгрия 11.08.2017 124.34 USD млрд. А ви кажете угорщина маленька нехарна держава) населення і територія в 3 раза меньше чим України а економіка сильніша.

gumi До14:47 у 15.49

згоден, давайте введемо закони для шкіл нацменшин як у Німеччині. І додаткове державне фінансування у всіх угорських, румунських та, ой, боже російських школах. Мовні закони, кажете, як в Угорщині наприклад, для застосування державної в сферах життя? То спочатку потрібно законом створити державні етнічні самоврядування на державному фінансуванні з своїм парламентським речником для кожного і в селах і містах, де існує таке самоврядування, дозволити взагалі не дублювати любі надписи державною. Чи Італію, йой, так там взагалі повсюди насрали автономії. Фінляндію, так там взагалі безпредєл, 5% шведів мають свою мову другою державною і.... нею розмовляють 60% фіннів... капець якийсь. Телепень, вчися далі у Ніцой, помреш дурнем

Ю
юра

Мадяри і Брюселю постоянно шось угрожают та усе чисось недовольні, але у них кишка тонка, то маленька нехарна держава до якої ніхто прислухатися не буде

КФ
комуніст фаріон

мені ганьба што колись називавимся укром но то було лиш докімся нирозобрав што сталін из нас зроив укрів у1946р а кося противив того у сибір думаву и исе штось такое бо то комуністи керувуть и дале

1
16:59

Но чикай,чикай.Лиш оби тя тирпіня ни лишило.

*
*****

Для тупих: Угорщина- це не вся Європа, а лише мале-е-енька її частина.Мовний закон треба було Україні приймати ще в 1991 році,тоді б Угорщина навряд чи піднімала такий шум,бо вплив Кремля після розпаду СРСР був недостатній.

У
Унгвар

А з ким у мадярів дружні відносини? До ВСІХ сусідів у них претензії,всі їм недобрі

М
Мукачівець

До Мукачівцю 24.09.2017 15:37 Я би хотів побзерати як укри попруть проти європи ? )))) і з чим ? ))))) просто так дограються нацисти свойми мовами і законами шо будуть ізоліровані . Ви думаєте кось буде вам вічно терпіти ? І думаєто шо вам вічно будуть гроші давати ?! ))))

І
Іван

До Холмса. Чемодан,вокзал і за перевал на батьківщину. Ми закарпатці свою історію знаємо добре і таких "експертів" як ви бандревці які сіють війну по країні не потребуємо

В
Володимир

З такими друзями й ворогів не треба

ОБ
Олег, Берегово

Холмсу: мені нічого вам додати наразі, окрім того, що допис від "Олег 15.18" - не мій. Це інший коментатор. Мій був і буде "Олег, Берегово" - допоки хось не перехопить і його.

Д1
До 15:05

А ти за кого так рвеш гузицю.Та не дадуть кацапії безвізовий ніколи,як ніколи не знімуть із України.А Холмс все написав правильно.І ще одне напротязі 25-30 років нафта дорожчати небуде,як і газ,так що ніхто нічого перекривати не буде.Головне побільше продати.

Д
До14:47

От би Києву ввести французький або німецький закон про мови.Але про це мовчок.Натомість Київ просить нацменшини хоч трішечки краще знати мову держави проживання.

М
Мукачівцю

Під такими гаслами, розпочинався Донбас. та Луганськ. Умнічка, так тримай і на далі і буде добро в затишному Закарпатті!

Х
Холмс

Олеже, переходити на особистість під час обговоренні загальних питань, це риса не робить поваги. Окрім власної думки та позиції, варто чути, чи принаймі прислуховуватись до опонентів. Позиція базарного спілкування: Ти дурак! Ні, ти дурак! ... примітивна.

О
Олег

До Холмс...... Вони не користуються твоєю тимчасовою слабкістю:::::))))Так увас Тимчасова слабкість постійно.

М
Мукачівець

Молодці мадяри . Украм вірити немош они лем оби когось надурити і грощі на обіцянки брати. За мадярами уже і румуни і поляки висловили свої протести . А тепер я би і газ перекрив і візи ввів і нияку продукцію непоставляв. Най би укри дале рвали гузиці . Ви укри ідіть раз верніть то шо просралисьте.

Х
Холмс

Щодо того чи є в нас великий перелік друзів. Як казав філософ:" краще залишатись на одинці, аніж будь з ким". Як і в житті, друзі, це ті хто з тобою не коли в тебе все добре, а коли в тебе проблеми. Вони не користуються твоєю тимчасовою слабкістю для отримання вигоди для себе, не добивають тебе коли ти впав і не маєш сил піднятись, а дають свою руку для підтримки. Всі покращення від Угорщини для України спрямовані на території компактного проживання угорців і здійснюються у вигляді підтримки нацменшини, а де факто, для посилення угорського впливу на цих територіях, культурної та мовної автономії угорської нацменшини, перешкоджанню її асимілюванню. Все решта риторика, демагогія та жонглювання гарними дипломатичними словами. Без таких культурних автономій угорської нацменшини за кордоном, в Угорщини зникне така зручна для внутрішніх політиків тема піклування про націю не залежно від кордонів. Речі, які Держава нарешті розпочала робити, потрібно було впроваджувати ще в 1991 році.

I
immowelt

Олегу - точняк_все правда_з сусідами треба жити добре_а угорців Закарпаття слід розглядати не як контру чи пяту колону_а як міст між Україною та Угорщиною, та й з усією Європою. Приклад примирення німців та французів має стати прикладом. це і є суть Європи - загоїти старі рани і згадати про спільну спадщину

ОБ
Олег, Берегово

Спостерігачеві: а ви маєте пропозиції щодо інших друзів? У нас великий вибір? Угорщина й так дотримується (хай і не дуже добровільно) санкцій проти Росії, в той час як сама Україна нарощує торгівлю із "ворогом". Замість мадярського вина кацапи тепер пьють українське - бо Україна стала імпортером № 1 з вина в РФ ще минулого року. Якби не угорські гроші, то зараз би замість чудового інституту ім. Ференца Ракоці ІІ (на Закарпатті за оснащенністю навряд чи є йому аналоги) так би й стояла руїна посеред міста. Наприкінці 90-х я там всередині порожніми коридорами на велосипеді катався...

У
УРА!

Не підпише петя укромову в закон-кишка тонка.Можете більше не пучитися, нацики

С
спостерігач

Таких друзей - за х..й и в музей...

Читайте також