У Орбана на сьогодні запланували наймасштабніший "Марш миру" проти військової допомоги Україні

45746 44

1 червня у Будапешті має пройти так званий "Марш миру", який уряд Віктора Орбана вже називає найбільшим за всі часи. Основна ідея акції - припинити надавати військову допомогу Україні з боку Брюсселя та країн ЄС.

"Нехай Угорщина залишається острівцем миру!" — такий девіз обрали організатори для свого "маршу миру". Дивним чином цей захід співпав з черговою атакою російських крилатих ракет на Україну, які цього разу пролетіли над Закарпаттям, прямуючи до угорського кордону, а потім змінили траєкторію руху в бік Стрия.

Отже, в Будапешті Віктор Орбан цілком можливо згадає у своїй промові і про Закарпаття та закарпатських угорців. "Марш миру" пройде від мосту Ланц-гід до острова Моргіт,  де о 15:00 годині прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступить з промовою.

У п'ятницю Орбан на радіо "Кошут" наголосив, що найважливіша мета "Маршу миру" – дати зрозуміти, що зараз світ справді балансує між війною та миром, і що угорці мають сильне бажання зупинити цю війну. «Ми не віримо, що Європа витримає ще одну війну», - сказав Орбан.

Нагадаємо, що Росія не планує припиняти військову агресію проти України, натомість постійно погрожує країнам ЄС, зокрема Польщі та країнам Балтії.

Коментарі

С
Степан

Їм нема різниці, чи Україна,чи расея. Вони зуби острять на Закарпаття.

М
Мадяр

Не проти а за мир

Читайте також