У парламенті Угорщини провалили голосування законопроекту щодо мігрантськиx квот

11
0

У парламенті Угорщини сьогодні депутати голосувати за законопроект уряду Орбана щодо конституційної поправки, яка мала заборонити поселення іноземців в країні.

Однак забезпечити для цього необхідні дві третини голосів не вдалося. Проголосував "за" 131 депутат, ще 3 голоси були "проти", інші утрималися. Тож урядовий законопроект не набрав необхідних 133 голоси.

Поправка до конституції, представлена прем'єр-міністром Віктором Орбаном, мала юридично затвердити результат референдуму 2 жовтня 2016 року, коли майже 3,3 мільйона угорців проголосували проти квот ЄС щодо мігрантів, однак не досягли необхідної явки у 50%.

Провалили голосування соціалісти та депутати партії Йоббік. Опозиціонери тримали плакати в парламенті на знак протесту. На одному був напис: "Ті, хто впустив терористів за гроші є зрадниками".

Мова йде про арабського бізнесмена Гxайта Фараона, який знаходиться у розшуку ФБР за підтримку тероризму і сприяння нелегальній імміграції. Натомість вільно потрапив до Угорщини ще у 2015 році. Угорська опозиція вважає, що це стало можливим через підкуп на вищому рівні.

Лідер партії Йоббік Габор Вона, коментуючи голосування у вівторок, сказав, що "для Фідес важливий, не так захист країни, як грошенята».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також